ΠΑΤΡΑ: Η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης φέτος έφτασε παντού

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης διακτινίστηκαν σε περιφερειακές πόλεις. Και ο κύκλος μεγάλωσε.
Το Σάββατο του Λαζάρου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων συμμετείχε και πραγματοποίησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μια Δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης με τίτλο «Η Καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά» στην πλατεία Δημοκρατίας. Οι δράσεις της πλατείας απευθύνονταν σε παιδιά και ενήλικές, όπου εκτός από την ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας και πρόνοιας, περιέλαβαν διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες με αντίστοιχα μηνύματα. Στο τέλος των δράσεων όλοι οι παρευρισκόμενοι, κρατώντας κόκκινα χαρτόνια, σχημάτισαν τη μεγάλη «καρδιά της πόλης».
Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Κλάδο Λυκοπούλων και Προσκόπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Η δράση αυτή αποτελεί κορύφωση μια εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συμμετείχαν τρεις πόλεις, η Πάτρα, το Αγρίνιο και ο Πύργος και αφορούσε: ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικά θέματα και παροχή-δωρεάν προληπτικές/διαγνωστικές εξετάσεις.
Την πρωτοβουλία υποστήριξε και φέτος η INTERAMERICAN.
Στο κάλεσμα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου ανταποκρίθηκαν και παρείχαν δωρεάν εξετάσεις το διαγνωστικό κέντρο «ΕΥΗΝΩΡ», το μικροβιολογικό εργαστήριο Τάνταρου-Παπασάικα και το μικροβιολογικό εργαστήριο Γιαννόπουλου Βασιλική, στους οποίους οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους.
Επίσης, συμμετείχαν η οδοντίατρος Αναστασία Καρκατζούνα παρέχοντας συμβουλές για τη στοματική υγιεινή και το ΕΚΑΒ με τη διασώστρια Τσιώλη Θεοδώρα παρουσιάζοντας βασικές πρώτες βοήθειες.
Το Πρώτο Σύστημα Προσκόπων ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης και υπόσχονται σε όλους, ότι θα είναι και πάλι παρόντες σε ανάλογες προσπάθειες με μόνο στόχο αυτό που ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Προσκοπισμού τους άφησε σαν μια αποχαιρετιστήρια συμβουλή: «Ο πραγματικός τρόπος για να αισθανθείς την ευτυχία είναι το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Προσπάθησε ν’ αφήσεις τον κόσμο αυτό λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκες και όταν έλθει η ώρα σου να πεθάνεις, μπορείς να πεθάνεις ευτυχής, αισθανόμενος πως οπωσδήποτε δεν σπατάλησες τον καιρό σου άδικα, μα έκαμες ό,τι καλύτερο μπορούσες να κάνεις με τις δυνάμεις σου».