Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Στο «μάτι» των αρχών ο μεγιστάνας μπαχαρικών, πατέρας δύο βομβιστών

Υπό κράτηση παραμένει ο πατέρας των δύο αδερφών βομβιστών αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στη Σρι Λάνκα καθώς θεωρείται ύποπτος από τις αρχές, όπως μεταδίδει το CNN.

Η αστυνομία της χώρας εκτιμά πως ο μεγιστάνας έμπορος μπαχαρικών Μοχάμεντ Γιουσούφ Ιμπραήμ βοήθησε τους γιους του, Ιλχάμ και Ιμσάθ, να διαπράξουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σρι Λάνκα, με την βοήθεια της Σκότλαντ Γιαρντ και του FΒΙ, συνεχίζουν την έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 359 ανθρώπων.

Ο Μοχάμεντ Γιουσούφ Ιμπραήμ συνελήφθη την Κυριακή, λίγες ώρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία και δύο εκκλησίες του Κολόμπο.

photo-ibahim-ena
Ο μεγιστάνας μπαχαρικών Μοχάμεντ Ιμπράημ στο κέντρο, ενώ ο γιος του Ιμσάθ, ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Κολόμπο, στα δεξιά της φωτογραφίας, χαιρετά υπουργό της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα, το 2016

Οι ενήλικες γιοι του, Ιλχάμ και Ιμσάθ Ιμπραήμ ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι ενώ περίμεναν τη στην ουρά για το πρωινό στα δύο ξενοδοχεία που βάφτηκαν με το αίμα αθών πολιτών.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κολόμπο, Ρουγουάν Γκουνασεκέρα δήλωσε στο CNN ότι ο πατέρας των δύο αδερφών, Mοχάμεντ Γιουσούφ Ιμπραήμ, είναι υπό κράτηση ως ύποπτος για συνέργεια στις αιματηρές επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε επίσης ότι και όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Ιμπραήμ είναι υπό κράτηση.