Υπόθεση serial killer στην Κύπρο: Σήμερα ξεκινούν και πάλι οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό

Επαναρχίζουν σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό της Κύπρου, για εντοπισμό άλλων πτωμάτων που πιθανόν υπήρξαν θύματα του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά, ο οποίο έχει παραδεχθεί ήδη τη διάπραξη τριών φόνων.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί χθες, για λόγους ασφαλείας, καθώς κάποιες σιδηροδοκοί στο αναβατόριο του φρεατίου δημιουργούσαν κινδύνους, για την ασφάλεια του προσωπικού.

Σήμερα συνεργεία επιδιόρθωσαν τα προβλήματα και αύριο οι έρευνες θα συνεχιστούν με ρομποτική κάμερα η οποία σαρώνει τα τοιχώματα αλλά και τον εσωτερικό χώρο του φρεατίου.

Η έρευνα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη λόγω της λάσπης αλλά και διαφόρων αντικειμένων που βρίσκονται στο νερό. Το περασμένο Σάββατο είχαν εντοπιστεί δύο όγκοι, που έμοιαζαν με πτώματα, αλλά λόγω της ανάδευσης του νερού δεν εντοπίστηκαν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου, στο οποίο ο Νίκος Μεταξάς ισχυρίστηκε ότι πέταξε το πτώμα της εξάχρονης κόρης της 38χρονης Marry Rose. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί απολύτως τίποτα. Ο Λοχαγός ωστόσο επιμένει ότι εκεί πέταξε το πτώμα και για αυτό αύριο ίσως επιχειρήσουν έρευνα δύτες με σκάφανδρο ελέγχοντας σπιθαμή προς σπιθαμή τον βυθό.

Η Κυπριακή Αστυνομία έχει ζητήσει την βοήθεια εμπειρογνωμόνων και ειδικών της Interpol και της Scotland Yard, για να βοηθήσουν στις έρευνες, ενώ εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή οι ηλεκτρονικές επαφές του 35χρονου.

Για δεύτερη μέρα πραγματοποιείται νεκροτομή στη σορό της δεύτερης γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στο φρεάτιο του μεταλλείου το περασμένο Σάββατο. Η χθεσινή νεκροτομή δεν κατέδειξε την αιτία θανάτου και για αυτό σήμερα θα λάβουν μέρος στη διαδικασία ειδικοί παθολογοανατόμοι και ανθρωπολόγοι.

Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί επισήμως αν και ο 35χρονος λοχαγός ομολόγησε ότι πρόκειται για τη σορό 28χρονης που βρίσκεται στη λίστα με τις γυναίκες που εξαφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Στην ίδια λίστα βρίσκονται και άλλες γυναίκες από τις Φιλιππίνες οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα του 35χρονου Νίκου Μεταξά ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Ορέστης» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίζοντας γυναίκες που βρισκόντουσαν στη Κύπρο ως εργαζόμενες. Μέχρι στιγμής τα θύματά του κατάγονταν μόνο από τις Φιλιππίνες.