Ποιος είναι ο Ορέστης: Το ψυχολογικό προφίλ του κύπριου serial killer

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις, ώρα με την ώρα, αναφορικά με το πιο ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ στα χρονικά της Κύπρου, με τις αρχές να σκιαγραφούν όλο και πιο αναλυτικά το προφίλ του «Ορέστη» που ξεφορτωνόταν τα θύματά του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εντοπισμό άλλων σορών, τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν σταματούν. Ο 35χρονος λοχαγός φέρεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα badoo με γυναίκες οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι η φρίκη στο Μιτσερό δεν σταματά στα δύο θύματα που ανασύρθηκαν, αλλά ούτε και στην εξάχρονη κόρη της 38χρονης Marry Rose.

Πλήρη συναίσθηση των πράξεων του φαίνεται να είχε ο «Ορέστης»

Ο 35χρονος λοχαγός, που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, οδηγήθηκε χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου κλήθηκε να δώσει κάποιες προφορικές διευκρινήσεις, χωρίς όμως να δώσει νέα ανακριτική κατάθεση γραπτώς.

Επίσης, χθες, ο 35χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για ένα στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του, σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς  και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι usb, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ψάχνοντας την αφορμή

Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων που επιτρέπουν την εναργέστερη δυνατή σκιαγράφηση του προφίλ του serial killer.

Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε την δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό ακριβώς που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Ο λοχαγός με τα δύο πρόσωπα

Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει, αφού αναμένεται να ανασυρθούν από το φρεάτιο θανάτου και άλλα πτώματα, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer.

Το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, εκείνο του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού. Όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του, δηλώνουν πως, σε καμία περίπτωση, δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου. Πρόσωπα από τον κύκλο του, αναφέρουν ότι δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει πως πρόκειται για άτομο με παραβατική συμπεριφορά.

Επίσης σύμφωνα με το reporter, ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».