ΑΧΑΪΑ: «Παιδιά από σπίτι»…δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο – Συμμορία ανηλίκων με κλοπές σε περίπτερα και μοτοσικλέτες!

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, συμμορία ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε περίπτερα και μοτοσικλετών.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, χθες τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 16,15,14 και 13 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη
διακεκριμένων κλοπών.
Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας 15χρονος ημεδαπός συνεργός των δραστών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες χθες τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού μετέβησαν με δύο μοτοσικλέτες σε κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, όπου προσπάθησαν με διαρρηκτικά εργαλεία να παραβιάσουν κλειδαριά μηχανήματος που χρησιμοποιείται για την ψυχαγωγία παιδιών.
Οι αστυνομικοί Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν αυτοφώρω τους τέσσερις δράστες, ενώ διαπίστωσαν ότι μια από τις μοτοσικλέτες που οδηγούσαν ήταν κλεμμένη.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, πρόεκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει ακόμη πέντε κλοπές σε περίπτερα της Δυτικής Αχαΐας αφαιρώντας συνολικά 475 ευρώ, καθώς και έξι κλοπές σταθμευμένων μοτοσικλετών στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα.
Σημειώνεται ότι οι κλεμμένες μοτοσικλέτες εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κρατούνται για να απολογηθούν στον Ανακριτή Πατρών.