Ζευγάρι ανηλίκων λήστευε ηλικιωμένους στη Λαμία

Λάθος… πόρτα χτύπησε ένα ζευγάρι ανήλικων Ρομά που έκαναν ληστείες στους δρόμους της Λαμίας, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένους ως θύματα!

Το βράδυ της Κυριακής, προσπάθησαν να ληστέψουν έναν διερχόμενο 46χρονο ο οποίος αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι».

Το υποψήφιο θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και, με τη βοήθεια άλλων περαστικών, κατάφερε να ακινητοποιήσει το 13χρονο αγόρι και την 14χρονη συνεργό του και να τους παραδώσουν στους άνδρες της Ασφάλειας.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι νωρίτερα οι «άγουροι» κακοποιοί είχαν ληστέψει μέρα- μεσημέρι και έναν ηλικιωμένο πεζό και του είχαν αρπάξει 15 ευρώ και μια κάρτα ανάληψης.

Οι ανήλικοι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που τους άσκησε δίωξη για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους. Η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει και άλλες επιθέσεις.

** Άλλος ένας ανήλικος συνελήφθη στις Αμύκλες Λακωνίας και ένας ακόμη 14χρονος αναζητείται καθώς, μαζί με έναν άγνωστο συνεργό τους, διέρρηξαν ένα σπίτι στο ίδιο χωριό κι έκλεψαν χρήματα, χρυσαφικά και ένα κινητό. Ο 13χρονος συνελήφθη μαζί με τον 44χρονο πατέρα του που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, όπως και οι μητέρες των δύο παιδιών.