(Βίντεο)-Λυκουρέζος: Κάποιοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στη σύλληψή μου….

Αποφασισμένος να μην αποσύρει την αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Παραβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεσή του, είπε. «Σύντομα θα αποδειχτεί πως δεν υπάρχει κάτι. Έχω εμπιστοσύνη στους κριτές μου». «Με ενδιαφέρει η μάχιμη δικηγορία, όχι η μαφία των φυλακών, καθώς συνδέθηκε το όνομά μου».
Ανακουφισμένος και ικανοποιημένος από την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και μετά την καταβολή εγγύησης εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, λίγες ώρες αφού επέστρεψε στο σπίτι του. Δήλωσε επίσης συγκινημένος από το κύμα συμπαράστασης και υποστήριξης από τον δικηγορικό κόσμο προς το πρόσωπό του.

Ο γνωστός ποινικολόγος, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της εμπλοκής στο κύκλωμα της «μαφίας» των φυλακών δήλωσε στις πρωινές εκπομπές τόσο του ΣΚΑΙ όσο και του ΑΝΤ1, όπου μίλησε, πως «έχω εμπιστοσύνη στους κριτές μου» και πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του. «Δεν έχω κανέναν δισταγμό ότι όλο αυτό είναι ατεκμηρίωτο» τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Σημείωσε πως «δεν με αφορά το θέμα της μαφίας των φυλακών. Κακώς συνδέθηκε το όνομά μου. Θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ότι δεν υπάρχει κάτι».

Δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες αλλά δεν έκρυψε και την εκτίμησή του πως η υπόθεσή του έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά. «Αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά». Μάλιστα, επιτέθηκε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σημειώνοντας πως δεν προτίθεται να αποσύρει την αγωγή που έχει καταθέσει.

Όπως είπε, η κα Παπακώστα, παραβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτό το δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση). «Θα επιμείνω, η αναδίπλωση ήταν ατυχέστατη και το αρχικό κείμενο παραμένει με απόλυτη σαφήνεια», συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

 

Πέντε ημέρες μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου.

Οι δύο ποινικολόγοι έδωσαν «μάχη» προκειμένου να υπεραμυνθούν της αθωώτητάς τους, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση η οποία φέρεται να δρούσε από το 2014 και να έχει ως εγκεφάλους Αλβανούς κακοποιούς, έγκλειστους των φυλακών. Και οι δύο έριξαν τα «βέλη» τους στον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι του ζητήθηκε ποσό 2 εκ. ευρώ προκειμένου να αποσυρθεί ο προφυλακισμένος, για την ίδια υπόθεση, δικηγόρος, Γ. Αντωνόπουλος από την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

 

 

 

newsit