(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι αποφάσεις για τα έργα αξιοποίησης στο Εργοστάσιο Τέχνης και στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Για το γειτονικό Εργοστάσιο Τέχνης του Δήμου Πατρέων το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των εργασιών επισκευής και ενίσχυσης προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο έχει σκοπό την επισκευή, ενίσχυση και τη γενικότερη αποκατάσταση του κτιρίου, με στόχο την ασφαλή επαναλειτουργία του και την ανάδειξή του ως χώρο-πυρήνα ενίσχυσης της πολιτιστικής και τουριστικής δράσης. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα είναι εφικτή η χρήση του ως Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Δήμου Πατρέων.

Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πάτρας

Πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποφάσισε να υποβάλει το Περιφερειακό Συμβούλιο και για τη Μετατροπή του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε Εκθεσιακό – Μουσειακό χώρο. Στο υπόγειο και το ισόγειο της πτέρυγας Hansen θα λειτουργήσουν εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Δυτικό τμήμα, ενώ στο Ανατολικό θα λειτουργήσει το Ψηφιακό Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς της Πόλης. Στη βόρειο-βορειοδυτική πλευρά του συγκροτήματος στο ισόγειο κτήριο και στον όροφο θα λειτουργήσει, όλο το κτήριο ως χώρος εστίασης (καφέ-εστιατόριο), ενώ δυτικά στο ισόγειο κτήριο θα λειτουργήσει αίθουσα μικρού συνεδριακού κέντρου.Αποτέλεσμα εικόνας για Εργοστάσιο Τέχνης και στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Επίσης θα αξιοποιηθεί ο αύλειος χώρος για διαλέξεις, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές κ.λπ., ενώ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους δύναται να πραγματοποιούνται θρησκευτικά μυστήρια με ταυτόχρονη χρήση του αίθριου. Η αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την μετατροπή των υφιστάμενων χώρων σε κατάλληλους για την φιλοξενία των νέων χρήσεων, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 10,6 εκατομμύρια ευρώ.