Η Ν.Δ. θ’ αλλάξει τους όρους στις γεωργικές ασφαλίσεις

Η Νέα Δημοκρατία στο κυβερνητικό της πρόγραμμα προβλέπει ένα πλαίσιο δραστικής ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και θεσμικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν πνοή στην αγροτική οικονομία και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής που παραμένει σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Αυτό επεσήμανε η πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε στην Πάτρα με παραγωγούς απ’ την περιοχή του πρώην Δήμου Μόβρης στην Δυτική Αχαΐα.
Η κ. Τραχήλη επανήλθε και στο ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων.
«Πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί αγρότες και κτηνοτρόφους σ’ όλη την Αχαΐα, για λόγους προφανείς», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο εξορθολογισμού, έναν σύγχρονο κανονισμό ασφάλισης ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να πληρώνονται στην ώρα τους. Παράλληλα, θα διευρυνθούν οι καλυπτόμενες ζημιές και τα αίτια που τις προκαλούν και θα μπει τέλος στη σημερινή προβληματική κατάσταση».
Στην κ. Τραχήλη τέθηκε εκ μέρους των παραγωγών και το ζήτημα των αποκλίσεων που καταγράφονται ανάμεσα στο πραγματικό μέγεθος των ζημιών και στις αποζημιώσεις που χορηγούνται.