(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Δύο μεγάλες θρησκευτικές συναυλίες της «Πολυφωνικής»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου [Τετάρτη και Σάββατο], οι δύο μεγάλες θρησκευτικές συναυλίες της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Η πρώτη στο ROYAL THEATER, με έργα Μεγάλης Εβδομάδος από την Ορθόδοξη Υμνολογία, με τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και με το γενικό τίτλο: ‘’Προσκυνώ το Πάθος. Ύμνοι και θρήνος της Μεγάλης Εβδομάδος’’.

Στη συναυλία έλαβαν μέρος, ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ‘’Πολυφωνικής’’ [Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος], το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ της ‘’Πολυφωνικής’’ [Διεύθυνση: Αλμπένα Πενκόβα] καθώς και η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ της ‘’Φιλαρμονικής Εταιρείας- Ωδείο Πατρών’’ [Διεύθυνση: Γιάννης Παναγιωτόπουλος]. Μετείχαν επίσης: Υμνωδός, Ξένια Βέρρα. Αφήγηση, Δήμητρα Γκολφινοπούλου. Αναγνώστης, π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος.

Η μουσική διδασκαλία και διεύθυνση, του πολυσχιδούς προγράμματος της συναυλίας, ήταν του καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής, διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και Πρωτοψάλτη, Γιάννη Κόττορου. Χορηγός: ‘’Μοναστηριακή Τράπεζα’’. Χορηγός επικοινωνίας: Τηλεόραση ‘’Λύχνος’’.

Η δεύτερη συναυλία με το γενικό τίτλο: ‘’Κλασικοί δημιουργοί συνθέτουν για το ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ’’, πραγματοποιήθηκε στην Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία, στην οποία σημειώθηκε το αδιαχώρητο.

Μετείχε, η διαπρεπής μέτζο σοπράνο, Ειρήνη Καράγιαννη, η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου], η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου] και η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός]. Πιάνο έπαιξαν οι καθηγήτριες του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Μαρίνα Μυλωνά και Λούση Χριστοδούλου. Κρουστά ο καθηγητής του ΩΔΕΙΟΥ: Κώστας Κονδύλης.

Ερμηνεύτηκαν έργα των κλασικών συνθετών: LEO DELIBES, GIOVANNI BATISTA PERGOLESI, FRANZ SCHUBERT, WOLFGANG AMADEUS MOZART, LORENZO PEROSI, GEORGE FR. HAENDEL, αλλά και των συγχρόνων συνθετών: DEAK GYORGI BARDOS, ALLEN POTE, BOB CHILCOTT και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.