(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ποδηλάτες και πεζοί ήταν οι πρωταγωνιστές στην Αλυκή Αιγίου

Ένα ξεχωριστό απόγευμα πέρασαν, όσοι συμμετείχαν στην «ποδηλατάδα» που διοργανώθηκε στην παραλία της Αλυκής από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος», την Κυριακή 21 Απριλίου.

Από νωρίς το απόγευμα, ο παραλιακός δρόμος της Αλυκής, άρχισε να γεμίζει από πεζούς και ποδήλατα, αφού είχε σταματήσει η κυκλοφορία για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους, να απολαύσουν τη δημοφιλή παραλία! Κατά μήκος της διαδρομής από την αρχή του παραλιακού δρόμου έως το τέλος της διαδρομής, πρωταγωνιστές ήταν ποδηλάτες και πεζοί, έστω και λίγες ώρες, ενώ μια μουσική νότα έδινε και DJ αφήνοντας έναν χαρούμενο τόνο στη δράση.

Μεγάλο ενδιαφέρον, από μικρούς και μεγάλους, υπήρξε και στο ύψος του υδροβιότοπου της Αλυκής, όπου γίνονταν παρατήρηση πουλιών μαζί με ενημέρωση για τα είδη που μπορεί κανείς να παρατηρήσει αυτή την εποχή στην προστατευόμενη περιοχή.

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες με το ανοιξιάτικο κλίμα και την όμορφη διάθεση που κυριάρχησε στους συμμετέχοντες που κατέκλυσαν την Αλυκή, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και ανέδειξαν την ανάγκη για επανάληψη τέτοιων δράσεων στις όμορφες γωνιές της Αιγιάλειας. Η «ποδηλατάδα» ήταν η τελευταία παράλληλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής έκθεσης φωτογραφίας «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμό οικοσύστημα», που φιλοξενήθηκε στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο, 5 – 20 Απριλίου. Η έκθεση διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., σε συνεργασία με τα τμήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας αλλά και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Ελλάδας, ενώ στη δράση συμμετείχε επίσης και ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος».