«Δράκος» του Αμαρουσίου: Κάθειρξη 16 ετών για απόπειρα βιασμού κατά συρροή

Χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και χωρίς να κάνει δεκτό κανένα από του για μετατροπή του κατηγορητηρίου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καταδίκασε σήμερα με απόφασή του σε κάθειρξη 16 ετών – όπως δηλαδή και πρωτόδικα – τον αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσίου». Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφαση του επέβαλλε στον 32χρονο άνδρα ποινή φυλάκισης 2 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Δικαστές και ένορκοι, μέλη του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, έκριναν τον κατηγορούμενο ένοχο, όπως και πρωτοδίκως, για απόπειρα βιασμού κατά συρροή αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός άνδρας είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016 και σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε για έξι απόπειρες βιασμού κατά γυναικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο ίδιος έστηνε καρτέρι σε ανυποψίαστες γυναίκες, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Μάλιστα, όπως είχαν αναφέρει θύματά του σε μια περίπτωση είχε βάλει μονωτική ταινία στο στόμα μιας γυναίκας, προσπαθώντας να τη βιάσει, ενώ σε μία άλλη της είχε επιτεθεί από πίσω και αφού την έριξε στο έδαφος προσπάθησε να της βγάλει το παντελόνι.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του ο 32χρονος στην απολογία του στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του. Όπως είχε αναφέρει στο πρόσωπο των θυμάτων του έβλεπε την πρώην ερωτική του σύντροφο μία Ρουμάνα ονόματι Τζωρτζέτα, η οποία όπως είχε αναφέρει τον είχε πληγώσει.

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές “ταπείνωσέ την, μείωσέ την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει”. Ήταν ο άλλος μου εαυτός» είχε υποστηρίξει ο κατηγορούμενος στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.