Από σήμερα οι λογαριασμοί ιδιωτών και συνταξιούχων – Πρόωρες πληρωμές λόγω Πάσχα


Ζεστό χρήμα θα δουν αυτή την εβδομάδα πολλές κατηγορίες πολιτών ενόψει Πάσχα.

Οι πρώτοι που θα πληρωθούν, είναι σήμερα οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ, που θα δουν τις συντάξεις τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ακολουθούν αύριο Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και των υπολοίπων Ταμείων του υπουργείου Εργασίας. Αύριο θα πληρωθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις του Μαΐου μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019.

Στο μεταξύ μέχρι αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο θα γίνουν λόγω Πάσχα και οι πληρωμές διαφόρων επιδομάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, η προπληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτήν την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

Επίσης αύριο Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μηνός Μαρτίου, ενώ θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού, για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018.

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο, για όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και, όπως προβλέπεται, δηλαδή, στα τέλη Μαΐου.