ΑΧΑΪΑ: «Πόλεμος» στη Βουλή για την κατάργηση και τον διαμελισμό του ΤΕΙ Πάτρας – Κατσανιώτης σε Γαβρόγλου: ««Είναι προϊόν παζαριού»!

Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on July 31, 2017 / ???????? ??? ??? ??????? ???? ????????? ??? ??????, ?????, 31 ??????? 2017.

Πόλεμος εξελίχτηκε χθες εντός και εκτός της αίθουσας της Βουλής όπου έγινε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Εντονο παρασκήνιο με τα πηγαδάκια στους διαδρόμους και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου να επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο αποτελεί προϊόν συναλλαγών και ικανοποίησης τοπικιστικών αιτημάτων.
«Είναι προϊόν παζαριού» ανέφερε ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ Αχαϊας Ανδρέας
Κατσανιώτης, κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.
Ειδικότερα, μιλώντας για το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Κ. Γαβρόγλου, αφού δεν πέτυχε τους αρχικούς του σχεδιασμούς να το εντάξει πλήρως στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ακολούθως τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών στο ΕΑΠ – προς διάψευση μάλιστα του Κ. Γαβρόγλου που επιμένει ότι δεν έθεσε θέμα συγχώνευσης με το ΕΑΠ, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής και τη συνέντευξη Γαβρόγλου στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» – τόνισε ότι επέλεξε να το τεμαχίσει. «Διαμερίσαντο τα ιμάτιά του» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας ότι: «Αντιμετωπίσατε το ΤΕΙ σαν τον φτωχό συγγενή, αφού το συκοφαντήσατε χωρίς να σέβεστε αποφοίτους, καθηγητές, τώρα το κλείνετε. Αντίθετα στην Κρήτη, το μετατρέπετε σε Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Φαίνεται ότι εκεί το πολιτικό κυβερνητικό σύστημα έδρασε καταλυτικά. Αντίθετα οι κυβερνητικοί βουλευτές της Αχαϊας, ως άλλοι πραματευτάδες, τάζουν στους τοπικούς φορείς. Οπως συνέβη με το Τμήμα Οπτικής του Αιγίου για το οποίο ήρθαν και σας είδαν με τον δήμαρχο, δώσατε υποσχέσεις, αλλά η σχετική τροπολογία δεν μπορεί να περάσει». Και πρόσθεσε: «Το Πανεπιστήμιο Πατρών και όλα τα όργανά του στην πλειοψηφία τους απέρριψαν το νομοσχέδιο. Δυστυχώς, ο υπουργός Παιδείας μετέτρεψε αυθαίρετα το «όχι» σε «ναι» και κατέληξε: «Το νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου δεν θα εφαρμοστεί».