ΑΧΑΪΑ: Ελεγχόμενη έκρηξη για τους βράχους που απειλούν κατοίκους και τους εκδρομείς στη Ζαχλωρού

Στη λύση των ελεγχόμενων εκρήξεων φαίνεται να καταλήγουν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Καλαβρύτων και η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός του οικισμού Ζαχλωρού ο οποίος επιβλήθηκε λόγω βραχοπτώσεων.
Το γεωλογικό φαινόμενο που είχε ως αποτέλεσμα να διακόψει επ αόριστο και τη λειτουργία του ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτό-Καλάβρυτα.
Την κήρυξη σε Κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης από την Πολιτική Προστασία της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρού ζήτησε χθες ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σε συνέχεια των εγγράφων που έχει αποστείλει και ο Δήμος Καλαβρύτων, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε, ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την εκδήλωση των κατολισθητικών φαινομένων και συνηγορεί στην κήρυξη της Κοινότητας σε έκτακτη ανάγκης διότι απαιτείται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων πέραν αυτών που διατίθενται σε κανονικές συνθήκες.