Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Ο μεγάλος όγκος του νερού έστειλε στον θάνατο τους 3 αναρριχητές

Τρεις οι νεκροί αναρριχητές στο φαράγγι του Αγίου Λουκά κοντά στο Ξυλόκαστρο. Ο όγκος του νερού φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τραγωδία.

Νεκροί ανασύρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ένα ζευγάρι από τη Σιγκαπούρη, ενώ την Κυριακή οι αρχές ανέσυραν και τον Ελληνα βοηθό του ομαδάρχη, που νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι Αρχές αναμένουν τον μοναδικό επιζώντα να αναρρώσει από τα τραύματά του, προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας στο Ξυλόκαστρο. Τοπικά μέσα πάντως, κάνουν λόγο για μεγάλο όγκο νερού στο σημείο, εξαιτίας της χιονόπτωσης και των βροχοπτώσεων το περασμένο διάστημα, γεγονός που έκανε την καταρρίχηση πολύ πιο δύσκολη και επικίνδυνη.

Ποια η κατάσταση της υγείας του επιζώντα

Σε σταθερή κατάσταση, αλλά τραυματισμένος, βρίσκεται ο μοναδικός επιζών και εκπαιδευτής της 4μελούς ομάδας, που βρήκε φρικτό θάνατο στο φαράγγι του Αγ.Λουκά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Ο μοναδικός διασωθείς νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Στο πλευρό του από τις πρώτες ώρες βρίσκονται τόσο οι γονείς του, όσο και η σύζυγός του η οποία ήταν και αυτή που κάλεσε βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι η επιστροφή του συζύγου της καθυστερεί ανησυχητικά.

Για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία και αναμένεται η κατάθεση του αρχηγού της ομάδας, η οποία θα ρίξει φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας βρίσκεται υπό φρούρηση της Αστυνομίας, η οποία και περιμένει την τελική έγκριση των γιατρών ώστε ο εκπαιδευτής να δώσει επίσημη κατάθεση και να φωτίσει τα αίτια της τραγωδίας.

Πώς φτάσαμε στην τραγωδία στο Ξυλόκαστρο
Τα τέσσερα άτομα επιχείρησαν την κατάβαση του φαραγγιού του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο, όμως αυτό τους το εγχείρημα κατέληξε σε τραγωδία με θλιβερό απολογισμό τριών νεκρών και ενός τραυματία.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των 4 ατόμων στο Ξυλόκαστρο ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου καθώς η σύζυγος του ενός ατόμου ανησύχησε γιατί είχε χάσει την επικοινωνία με τον άνδρα της και ειδοποίησε τις αρχές.

Πριν από λίγες μέρες μία ομάδα από την Αθήνα είχε προγραμματίσει την ίδια κατάβαση στο Ξυλόκαστρο και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, την ακύρωσε λόγω του όγκου του νερού.

Σε βίντεο που από το σημείο, με πλάνα που ελήφθησαν αυτό το διάστημα είναι φανερό πως τα νερά είναι ιδιαίτερα ορμητικά στο σημείο και απαιτείται μεγάλη προσοχή.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/xylokastro-3-nekroi-toys-paresyre-nero