Μακελειό στη Σρι Λάνκα: O βομβιστής-καμικάζι περίμενε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για το πρωινό

Είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Cinnamon» του Κολόμπο δίνοντας ψεύτικη διεύθυνση και το όνομα «Μοχάμεντ Αζάμ Μοχάμεντ». Χθες το πρωί, επισκέφθηκε το εστιατόριο του ξενοδοχείου για το πρωινό.

Ο χώρος του εστιατορίου ήταν γεμάτος οικογένειες, κυρίως αλλοδαπών. Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Το αίμα έρεε σαν ποτάμι.

Ο άγνωστος άνδρας ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο βομβιστής-καμικάζι είχε στόχο να προκαλέσει όσα περισσότερα θύματα μπορούσε, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o τρομοκράτης περίμενε υπομονετικά στην ουρά για το πρωινό στο πεντάστερο ξενοδοχείο και στη συνέχεια σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο σκοτώνοντας 35 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους Βρετανοί και Αμερικανοί.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», υποστηρίζει ότι, ο βομβιστής σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στις 8.30 π.μ το πρωί, (ώρα Σρι Λάνκα). Ήταν η σειρά του στο μπουφέ για να σερβιριστεί όταν ενεργοποίησε τα εκρηκτικά τα οποία ήταν κρυμμένα στην πλάτη του.

 

Ο τρομοκράτης κρατούσε με το ένα χέρι το πιάτο και με το άλλο πάτησε το «κουμπί».

Το εστιατόριο «Taprobane» του ξενοδοχείου «Cinnamon» ήταν χθες γεμάτο, και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, το προτιμούν κυρίως οικογένειες.

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στο εστιατόριο, που ήταν γεμάτο οικογένειες. Εκτός από τον καμικάζι αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν 35 άτομα. Ένας από τους μάνατζερ του ξενοδοχείου που ήταν στην υποδοχή είναι επίσης ανάμεσα στους νεκρούς. Ο βομβιστής αφίχθη στο ξενοδοχείο το προηγούμενο βράδυ δηλώνοντας επιχειρηματίας που επισκέφθηκε το Κολόμπο για δουλειές.

Συνολικά 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και έχουν διακομιστεί στο National Hospital.