Λυκουρέζος: Μαραθώνια απολογία για τη μαφία των φυλακών

Μαραθώνια εξελίσσεται η διαδικασία της απολογίας ενώπιον του ανακριτή των δύο ποινικολόγων για τη λεγόμενη «μαφία των φυλακών». Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που ντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρου, κατέθεσαν απολογητικά υπομνήματα. Σ΄αυτά αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και παράλληλα επιχειρηματολογούν προκειμένου να αποδείξουν τον ισχυρισμό της αθώτητάς τους, κόντρα στο κατηγορητήριο.

Η διαδικασία της απολογίας ξεκίνησε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα αποτελέσει έκπληξη αν ολοκληρωθεί άμεσα. Οι δύο ποινικολόγοι παρέμειναν κρατούμενοι το σαββατοκύριακο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους αντιμετώπιση: Αν δηλαδή θα κριθούν προφυλακιστέοι, αν θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας στο υπόγειο πάρκινγκ του Εφετείου.

lik-car1

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης. Και αυτό, καθως πληροφορίες αναφέρουν πως ο ειδικός ανακριτής ζήτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό και ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνοδευόταν από αστυνομικούς και βγήκε από το ασανσέρ στον 7ο όροφο του Εφετειου χαμογελαστός κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.

Στο πλευρό του βρίσκονται συνεργάτες του, τα παιδιά του και φίλοι του.

Η κόρη του ποινικολόγου Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, μόλις είδε τον πατέρα της έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ δίπλα στον γνωστό ποινικολόγο βρίσκεται και η σύντροφος του, ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη.

kalogridi-new-new3