«Εδώ… υπάρχει μέλλον!

Αρκεί να κάνουμε την… Ανατροπή,επιλέγοντας ανθρώπους που έδωσαν δείγματα γραφής»

«Διανύοντας την Μεγάλη εβδομάδα και ενώ οι σκέψεις μας επικεντρώνονται στο Θείο Δράμα και την προσμονή της Ανάστασης, δεν παραμερίζεται ωστόσο η έντονη αγωνία για την λυπηρή πορεία του τόπου μας. Συνεπώς αυτή η παρέμβασή μου δεν αφορά μια “τυπική” πολιτική θέση αλλά την ουσία. Διότι τα προβλήματα στην καθημερινότητα του καθενός μας, στην καθημερινότητα των παιδιών μας, είναι τόσα πολλά, επειδή ζούμε σε έναν τόπο που παρά τις δυνατότητες και τον αστείρευτο πλούτο του, δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία των κακών κειμένων. Και υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη για όλα αυτά. Ευθύνη προσώπων που δεν άσκησαν πολιτική όπως σε άλλες ελληνικές περιφέρειες, όπου οι εκεί διοικήσεις ασχολήθηκαν, εργάστηκαν, ενέπνευσαν και στη δύσκολη περίοδο της κρίσης αναπτέρωσαν την ελπίδα της δημιουργίας για όλους. Τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας αφέθηκαν στην τύχη τους και χρησιμοποιήθηκαν ως “όχημα” για την εκπλήρωση προσωπικών μικροπολιτικών σχεδιασμών με μοναδικό στόχο την παραμονή φθαρμένων προσώπων στην καρέκλα!

Γι’ αυτό “κατακτάμε” μόνο πρωτιές απογοήτευσης, στη φτώχεια, την ανεργία και την έλλειψη προοπτικής. Γι’ αυτό φεύγουν τα παιδιά μας από τις εστίες τους, λέγοντας πως… «εδώ δεν υπάρχει μέλλον»! Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια. Υπάρχει ο… άλλος δρόμος. Ο δρόμος της αληθινής ανάπτυξης που δεν θα φθάνει στα χέρια λίγων, εκλεκτών, αλλά σε κάθε πολίτη. Υπάρχει ο δρόμος της έμπνευσης, της δημιουργίας, του ανοίγματος υγιών επιχειρήσεων, της αξιοποίησης του δυναμικού της περιοχής και των νέων μας.

Μόνη προϋπόθεση είναι η… Μεγάλη Ανατροπή στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές. Μόνη ελπίδα είναι η επιβράβευση ανθρώπων που έχουν αποδείξει την αφοσίωση στην αποστολή τους με εντιμότητα και αξιοσύνη. Η ελπίδα για εμάς και τα παιδιά μας είναι η Αλλαγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δύναμή μας είναι ο σταυρός σε όσους έχουν δώσει δείγμα γραφής για τις Αρχές και Αξίες τους».

* Ο Γιάννης Ταπεινός είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (Π.Ε. Αχαΐας) με “Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ” και Κώστα Σπηλιόπουλο