Εύκολη νίκη με φόντο την Super League 2

Η Παναχαϊκή ολοκλήρωσε τις εντός έδρας αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα με νίκη, καθώς στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής κέρδισε τον Ηρόδοτο με 2-0, φτάνοντας τους 45 βαθμούς. Η ομάδα του Τσιώλη ήταν καλύτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι με τον Ελευθεριάδη στο πρώτο μέρος. Αργυρόπουλος και Κολ οι σκόρερ για τους Πατρινούς.

Οι «κοκκινόμαυροι» απέκτησαν από νωρίς τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Αρχικά απείλησαν με σουτ των Κολ και Παπατόλιου και στο 12′ ήταν η στιγμή που ο Αργυρόπουλος με έξυπνο τελείωμα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καζμερίδη και άνοιξε το σκορ, ενώ μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ελευθεριάδης σπατάλησε το πέναλτι που κέρδισε ο Κόβασετς, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πάντα τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 70′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε καταπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Μωραΐτη διατηρώντας το 1-0, γεγονός που κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο». Τα δεδομένα ξεκαθάρισαν στο 75′, καθώς ο Κολ πέτυχε το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο για την Παναχαϊκή.

Παναχαϊκή (Τσιώλης): Σούλης, Πολίμος, Σωτηράκος, Ντάσιος, Πολυχρόνης, Παπατόλιος, Αργυρόπουλος (Μαυριάς 87′), Κολ, Κόβασετς, Ελευθεριάδης (Κυνηγόπουλος 58′), Μωραΐτης (Φουρλάνος 77′).

Ηρόδοτος (Λυρώνης): Καζμερίδης, Γραικός (Ζιώγας 41′), Χατζηλιάδης (Παπαγγελής 36′), Ανδρέου, Μουκίδης, Βινσέντο, Νυκτάρης, Μπαρέττας, Ηλιάδης, Σιαλμάς (Κονέ 60′), Γκούφας.