Δολοφονία ο θάνατος του συνεργού του αρχηγού της μαφίας των φυλακών -Τον στραγγάλισαν

Δολοφονία ήταν τελικά ο θάνατος ενός ακόμη κρατουμένου που εμπλέκεται στη μαφία των φυλακών, του Αλβανού Τούσα Μπαντιόλ.

Ο Μπαντιόλ, ο οποίος πέθανε στις 27 Ιανουαρίου και ο οποίος είναι συνεργός του αρχηγού της μαφίας των φυλακών, είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι είχε πεθάνει από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Ωστόσο, η ιατροδικαστική και οι τοξικολογικές έδειξαν ότι ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ φέρεται να δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό της μαφίας των φυλακών προκειμένου να αποδοθεί η εγκληματική ενέργεια στον Αριστείδη Φλώρο.

Ο 33χρονος ανήκε στην ομάδα του «Κλόντι» και είχε δώσει καταφύγιο στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά την ανθρωποκτονία.

Ο ιατροδικαστής έστειλε το πόρισμα στον ανακριτή.

Από τις συνομιλίες διαπιστώνεται ότι ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών «Κλόντι» επεδίωξε να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του Μπαντιόλ παρουσιάζοντάς τον ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης, με δράστη τον έγκλειστο για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο. Μάλιστα, φέρεται να επεδίωξε επικοινωνίες με δημοσιογράφους ούτως ώστε το σενάριό του να «παίξει» στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα ο «Κλόντι» έλεγε σε συνομιλητές του, ο Μπαντιόλ δηλητηριάστηκε με την ίδια ουσία με την οποία προ μηνών είχαν προσπαθήσει να δηλητηριάσουν και τον ίδιο. «Φωτογράφιζε» μάλιστα ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του απόπειρας τον Φλώρο και προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι η απόπειρα εις βάρος του απετράπη όταν ένας κουρδικής καταγωγής Ιρακινός έγκλειστος βρήκε και του παρέδωσε το δηλητήριο. Οι αστυνομικοί θεωρούν τον Ιρακινό συνεργό του «Κλόντι» και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του Αλβανού βαρυποινίτη σχετικά με την απόπειρα δηλητηρίασής του.

Ο Μπαντιόλ φέρεται να είχε σχεδιάσει την απόδραση πρωταγωνιστών της μαφίας των φυλακών κατά την διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο. Μάλιστα σε διαμέρισμα που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο είχε βρεθεί ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και αστυνομικές στολές.