ΠΑΤΡΑ: Φουλ επίθεση από τον «οικοδεσπότη» του Τσίπρα – Διπλό «κατηγορώ» για όσα είπε – «Στην πρόβλεψη για επόμενο δήμαρχο…κοντός ψαλμός»!

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην χθεσινή ομιλία του στην Πάτρα, αποτελούν κοροϊδία για τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας.
Για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας.
Για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους εμπόρους που καταστρέφονται.
Για τους αγρότες που ξεκληρίζονται.
Αποτελούν πρόκληση για τους 35.000 άνεργους, τις 15.000 οικογένειες που είναι ενταγμένες στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), τα χιλιάδες νοικοκυριά που κινδυνεύουν άμεσα από τους πλειστηριασμούς, τις λαϊκές οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι, επειδή η ΔΕΗ συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις διακοπές ρεύματος.
Ο Πατραϊκός λαός ζει με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει στα βήματα των προηγούμενων. Γεύεται τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους.
Αποτελούν χοντροκομμένο ψέμα οι αναφορές του στα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.
Η υπογειοποίηση του τρένου σε όλη την έκταση του Δήμου μας δεν ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής του.
Όπως επίσης, δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, γιατί με τη σύμβασή της το 2016, έδινε την έκταση στο Υπερταμείο, για να «αξιοποιηθεί» από τους επιχειρηματίες.
Πρόταση που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της παράταξης του κυβερνητικού κόμματος (ΡΑΠ).
Η αλήθεια είναι, ότι η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, η υπογειοποίηση του τρένου, η απόδοση εκατοντάδων στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων στο λαό της Πάτρας (Νότιο Πάρκο – παραλιακή ζώνη, Κόκκινος Μύλος, Πλατανόδασος), ήταν αποτέλεσμα των αγώνων του και της αταλάντευτης διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής, την οποία οι υπηρεσίες της κυβέρνησης, σύρουν στα Δικαστήρια.
Όσο για το χώρο του Ριγανόκαμπου -που πριν λίγες μέρες, ο διορισμένος από την κυβέρνηση Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, στη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επανέφερε τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποιούν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, για να μην παραχωρηθεί ο χώρος στο Δήμο- να είναι σίγουροι στην κυβέρνηση, ότι θα διαμορφωθεί από την Δημοτική Αρχή, σε ένα ακόμα μεγάλο πάρκο, για τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού. Είτε το παραχωρήσουν είτε όχι.
Ο χώρος αυτός θα αποδοθεί στον Πατραϊκό λαό από την Δημοτική Αρχή και θα είναι… «ντάλα μεσημέρι»!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Λάθος πόλη διάλεξε ο κύριος Τσίπρας για να πλασάρει τα κίβδηλά του ψευτοδιλήμματα και τα ξαναζεσταμένα δήθεν προοδευτικά και αντιδεξιά του μέτωπα.

Γι’ αυτό και, παρά την κινητοποίηση των μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε σε αραιό ακροατήριο και πάνω από μιάμιση ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης της ομιλίας του.

Η Πάτρα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, του ασυμβίβαστου εργατικού κινήματος και της νεολαίας, της αγωνιστικής δημοτικής αρχής, «δε μασάνε».
Και αυτό, γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, ό,τι πέτυχαν, το οφείλουν στους ίδιους τους αγώνες τους και στην εναντίωσή τους προς την αντιλαϊκή πολιτική. Ορισμένα, μάλιστα, τα οποία εξήγγειλε ο κύριος πρωθυπουργός, μαζί με πολλά άλλα ακόμη, είναι ήδη πραγματικότητα χάρη στην πάλη του λαού και τη δράση της δημοτικής αρχής (για την οποία σύρθηκε στα δικαστήρια).

Ο κύριος Τσίπρας, η κυβέρνησή του και οι σύμμαχοί του, όπως ο κύριος Κατσιφάρας, έχουν άλλους φίλους: τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ, και τον Αμερικανό πρεσβευτή. Για αυτούς δουλεύουν και σε αυτούς απευθύνονται όταν υπόσχονται επενδύσεις, έργα και χρήμα. Από αυτή την ανάπτυξη, δεν έχει να λαμβάνει τίποτα ο λαός και η νεολαία της Πάτρας.

Όσον αφορά δε την πρόβλεψη του κυρίου Τσίπρα ότι ο επόμενος δήμαρχος Πατρέων θα είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, κοντός ψαλμός.

Οι Πατρινοί βιοπαλαιστές συγκέντρωσαν πείρα και, αυτή τη φορά, όχι μόνο χρειάζεται να επανεκλέξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Κώστα Πελετίδη, με σαρωτική νίκη, ακόμα και από την πρώτη Κυριακή, αλλά και να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, στις Ευρωεκλογές και στην Περιφέρεια».

 

 

advertisement