(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Φίλος ο Παπαδημάτος, φιλτάτη η αλήθεια: καταλληλότερος για Δήμαρχος είναι ο Νικολόπουλος» – Συνέντευξη του Αν. Κουνάβη

Ξεκαθαρίζοντας ότι στις Εθνικές Εκλογές θα δώσει τη μάχη για να γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πατρινός Επιχειρηματίας Αντώνης Κουνάβης, εξηγεί σε συνέντευξή του στο thebest, γιατί στρατεύτηκε στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου, στις Δημοτικές Εκλογές. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κύριε Κουνάβη, για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος για υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Νικολόπουλο και όχι κάποιον νεότερο και πιο «φρέσκο» στην πολιτική; Ο κ. Νικολόπουλος συμμετέχει στην τοπική πολιτική ζωή για περισσότερα από 30χρόνια.

Διότι ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά από 30 χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, εκπροσωπώντας την πόλη του και το νομό του, έχει την εμπειρία και κυρίως τη γνώση των τοπικών προβλημάτων. Επομένως, θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος για τον δημαρχιακό θώκο.

Ωστόσο, σας υπενθυμίζω ότι έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του νέα και αξιόλογα πρόσωπα, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη, που διαθέτουν σημαντικά τυπικά προσόντα. Ενδεχομένως να συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτά ακριβώς τα πρόσωπα δίνουν έναν διόλου ευκαταφρόνητο τόνο ανανέωσης.

 

Η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία είναι ότι η δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη τα πήγε καλά με τα θέματα της καθημερινότητας. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να μην τον ξαναψηφίσει; Πού νομίζετε ότι απέτυχε;

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω κάθετα με τη διαπίστωση σας περί της αίσθησης που λέτε ότι επικρατεί στην τοπική κοινωνία για το δήθεν πετυχημένο έργο του κ. Πελετίδη. Από πού προκύπτει το συμπέρασμα σας αυτό; Από την άθλια αισθητική όψη της πόλης, με το χάλι του δημαρχείου να δίνει τον πλέον συμβολικό τόνο; Ή μήπως απορρέει από τις λακκούβες σε δρόμους και πεζοδρόμια, που παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο, και την ανοχή της δημοτικής αρχής σε παραβατικές συμπεριφορές που εντοπίζονται ακόμη και στα κεντρικά σημεία της Πάτρας;

Εμείς ως νέα δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο, θα επιδιώξουμε να προσδώσουμε στην πόλη μας έναν άλλο «αέρα», με αναπτυξιακό πρόσημο.

Εμείς θέλουμε μια αναβαθμισμένη αισθητικά Πάτρα, μια Πάτρα της προκοπής, με νέες θέσεις εργασίας και με εξωστρεφή χαρακτήρα, όχι μια Πάτρα της μιζέριας και της αναδιανομής της φτώχειας.

Και φυσικά θέλουμε την Πάτρα του δικτύου 5G και όχι την Πάτρα της ντουντούκας και των διαδηλώσεων, που θέλει ο Περισσός για την εξυπηρέτηση της ατζέντας του.

 

Γιατί στηρίζετε τον Νίκο Νικολόπουλο και όχι τον Νίκο Παπαδημάτο, δεδομένου ότι ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία;

Στις δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδεικνύουμε ως δήμαρχο πρόσωπο ικανό να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα της πόλης μας και να αξιοποιεί τις αναπτυξιακές ευκαιρίες και προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας. Κι αυτός είναι στην παρούσα συγκυρία ο Νίκος Νικολόπουλος. Φίλος ο Νίκος Παπαδημάτος, φιλτάτη η αλήθεια.

Είναι μια διαφορετική κουβέντα ότι ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Εξυπακούεται και εννοείται ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα αγωνιστώ με τις όποιες δυνάμεις έχω, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό, άλλωστε θα το διαπιστώσετε και στην πορεία.

Εσείς προσωπικά, αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος,  σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορείτε να φανείτε χρήσιμος στην πόλη; Ποιο είναι το αντικείμενο που θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Σας διαβεβαιώνω ότι είναι το τελευταίο που με απασχολεί, για να μην σας πω ότι δεν με απασχολεί καθόλου. Δίνω αυτή τη μάχη στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου για να απαλλάξω την πόλη μου από τα δεσμά του ΚΚΕ, δεν τη δίνω για οποιαδήποτε καρέκλα.

Δόξα τω Θεώ, η επιχειρηματική μου δραστηριότητα είναι τέτοια που μου επιτρέπει να μην περιμένω να ζήσω από καμία θέση σε αντίθεση με άλλους που δίνουν τα πάντα για τις καρέκλες, καθώς τις προτιμούν από την όποια επαγγελματική δραστηριότητα τους.

Η πολιτική για μένα δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε μπορεί να καταστεί μέσο βιοπορισμού. Αντιλαμβάνεστε προφανώς τι εννοώ.

 

 

 

Ο κ. Αντώνης Κουνάβης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Νικολόπουλου