ΠΑΤΡΑ: Ρήγμα στην παράταξη Πελετίδη – Ανεξαρτητοποίηση ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού

Την ανεξαρτητοποίησή του και την παραίτησή του από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Με αιχμές κατά του προέδρου Τ. Πετρόπουλου και του προκατόχου του Β. Θωμόπουλου
Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρεται στην πορεία του στον πολιτισμό και στον συνδικαλισμό, σημειώνοντας πως ανέλαβε -μετά από πρόταση Πελετίδη- τη θέση του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού με αγνές προθέσεις και προσηλωμένος στις αρχές του «που δεν ήταν άλλες από το να εργαστούμε όλοι μαζί ομαδικά για να προσφέρουμε τα μέγιστα στον πολιτισμό».
Συνεχίζοντας αναφέρει πως διαψεύστηκε και προδόθηκε καθώς διαπίστωσε πως κάθε πρότασή του «έπεφτε στο κενό γιατί ουδέποτε αποτέλεσα μέλος του “πυρήνα” της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μιας και δεν ήμουν μέλος του ΚΚΕ».
Μετά από προσπάθειες διαπίστωσε πως δεν υπάρχει πρόθεση να λυθεί το θέμα της Δημοτικής Μουσικής «μόνο και μόνο επειδή οι προσλήψεις των μουσικών θα ήταν… υπεράνω του ΚΚΕ, συνεπώς μη ελεγχόμενες».
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, μας είπε χαρακτηριστικά: «Με απαξίωναν και με παρέκαμπταν. Και οι δύο πρόεδροι, πρώην και νυν, δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική. Η μουσική δεν είναι ούτε φασολάδα ούτε τρίποντο. Τους καλώ ανοικτά αυτούς που δεν έχουν σχέση με την μουσική να απομακρυνθούν από τη Δημοτική Μουσική».
Τελευταίο χτύπημα, όπως αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος είναι «η κατάληψη, του πρώτου ορόφου του κτιρίου της μουσικής που έκανε αποφασίζοντας και διατάζοντας ο κ. Πετρόπουλος», τονίζοντας πως είναι στο χέρι του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού αυτή τη στιγμή να κατοχυρώσει την προκήρυξη υπέρ των πατρινών μουσικών.