(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κορυφώνεται, σήμερα , η 7η Εβδομαδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην περιοχή Μακρυγιάννη στάθμευσε χθες η κινητή μονάδα υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της 7ης Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
>Οι παρασκευάστριες της Β΄Διάγνωσης Μίνα Γεωργάκη και Ιωάννα Βυθούλκα πήραν 19 δείγματα για διενέργεια δωρεάν λιπαιδικού ελέγχου και η ακτινολόγος Ελένη Καραγκούνη διενήργησε 21 υπερήχους κοιλιακής αορτής.
>Παράλληλα, συνεχίστηκε η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα συνεργαζόμενα Σούπερ Μάρκετ που είναι τα εξής: Ανδρικόπουλος, Αράπης 3A, AB Βασιλόπουλος (Δευτέρα και Τετάρτη), Κρόνος, Lidl, Mymarket, MetroCash&Carry, TheMart, MADi.
>Επίσης, συνεχίστηκε η συγκέντρωση παιδικών βιβλίων, παιδικών ρούχων και παιχνιδιών σε συνεργασία με τις Λέσχες Συστημάτων Προσκόπων Πάτρας, ΣΕΠ Κλάδος Λυκοπούλων Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας.7η Εβδομαδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Το μεγάλο ραντεβού για μεγάλη αγκαλιά
Κορύφωση της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί η αυριανή ημέρα που είναι και η τελευταία της με τη δράση
«Η καρδιά της πόλης».
Η καρδιά της πόλης χτυπά κάθε χρόνο πιο δυνατά και γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Ραντεβού και φέτος στην πλατεία Γεωργίου!
11.00 ξεκινάμε τις δράσεις μας
13.00 φτιάχνουμε την ανθρώπινη καρδιά
Πρόκειται για τη μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο 3 πόλεων της περιφέρειας μας, κατά την οποία πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού σε θέματα υγείας και πρόνοιας, σε συνεργασία με τα διαγωνιστικά κέντρα, την ΠΔΕ, τον κλάδο Λυκοπούλων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο, το Πρόγραμμα Ευπαθών Ομάδων Πανεπιστημίου Πατρών και άλλους φορείς.
Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά αλλά και ενήλικες, όπου εκτός από την ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας και πρόνοιας, περιλαμβάνουν διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες με τα μηνύματα της ημέρας.
Τα θέματα των φετινών δράσεων αφορούν στις παθήσεις της καρδιάς (πρόγνωση και προστασία μέσω προληπτικών ελέγχων), τη σωματική και στοματική υγιεινή, την πρόληψη λοιμώξεων, τις πρώτες βοήθειες, την πρόνοια κ.ά.
Τα παιδιά θα μεταφερθούν στον κόσμος «της επιστήμής» της υδείας και θα συνομιλήσουν με τους πρωταγωνιστές της ημέρας όπως η οι αχώριστες φίλες Καρδιά και Υγεία, ο κ. Εμβόλιος, η μικρή Μάσα Πάσα και η φίλη της η Πάστα.
Στο τέλος του προγράμματος όλοι οι παρευρισκόμενοι, φορώντας κόκκινα ή κρατώντας κόκκινα χαρτόνια, σχηματίζουν την μεγάλη ανθρώπινη «καρδιά της πόλης». Η δράση αυτή πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Αγρίνιο και τον Πύργο.
Στην Πάτρα, η Κινητή Μονάδα Υγείας θα πραγματοποιήσει τον τελευταίο σταθμό του προγράμματος παροχής δωρεάν εξετάσεις λιπιδαιμικού έλεγχου , το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου από τις 11.00 έως τις 13.00.
Συμμετοχή Ερυθρού Σταυρού (Πάτρα):
o Οι εθελοντές Νοσηλευτικής θα αναλάβουν επίδειξη στοματικής υγιεινής και πρώτες βοήθειες-ξένο σώμα στο λάρυγγα.
o Οι εθελοντές Σαμαρείτες θα προβούν σε επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με ή χωρίς εξωτερικό απινιδιστή
o Οι εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού, -με χρήση έντυπου υλικού- για τις υποστηρικτικές δράσεις που αναπτύσσουν προς τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες .
Συμμετοχή Προγράμματος «Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών»
o Ενημέρωση Κοινού για την υποστήριξη των φοιτητών.