ΠΑΤΡΑ: Η πρώτη συνέντευξη Τύπου της νεοϊδρυθείσας Δημοτικής Κίνησης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή – Ανταρσία»

Πραγματοποιήθηκε χθες, 18/04/2019, στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ, η πρώτη συνέντευξη Τύπου της νεοϊδρυθείσας Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΠΑΤΡΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Κεφάλαιο».
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης, ο Αλέξανδρος Λιανός, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε πως η Δημοτική Κίνηση συγκροτείται από μέλη της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής αριστεράς και ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, με αρχές λειτουργίας τις γενικές της συνελεύσεις, τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της και με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, πριν και μετά τις εκλογές της 26ης Μάη.
Ακολούθως, μίλησε ο Άρης Δροσόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ο οποίος στάθηκε στο ρόλο των δήμων που αποτελούν επί της ουσίας την προέκταση του κεντρικού κράτους σε τοπικό επίπεδο, σε εναρμόνιση με την πολιτική που ακολουθείται από Ε.Ε. και κεφάλαιο. Στη συνέχεια, έγινε μια σύντομη αναφορά στης πολιτικές θέσεις της Δημοτικής Κίνησης και τονίστηκε πως αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση των στόχων πάλης που τίθενται, είναι η συνολική εναντίωση στο ασφυκτικό πλαίσιο που θέτουν για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, η αστική τάξη, οι εκπρόσωποί της και οι θεσμοί της.
Τέλος, το λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Θεόδωρος Μπελεζώνης, επί σειρά ετών αγωνιστής του εργατικού/συνδικαλιστικού κινήματος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο πολιτικό τοπίο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές του Μαΐου, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, στην άνοδο του εθνικισμού, στην πολεμική απειλή που βρίσκεται όλο και πιο έντονα στην ημερήσια διάταξη. Επίσης, τόνισε το γεγονός της καταστρατήγησης ακόμα και των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, της διατήρησης του μνημονιακού πλαισίου παρά το εξαγγελθέν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «τέλος των μνημονίων», το βάθεμα της κρίσης της Ε.Ε. και την αντιδραστική αναμόρφωσή της. Στη συνέχεια, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική υπέρ των εργατικών – λαϊκών αναγκών χωρίς σύγκρουση και ρήξη με το ευρωμνημονιακό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων και του επιχειρηματικού κατεστημένου, ασκώντας κριτική στα διάφορα μοντέλα «αριστερής διαχείρισης» και στα όρια αυτών. Καταλήγοντας, δήλωσε πως «για να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας αξίζει και τον πλούτο που παράγουμε», απαιτείται η συγκρότηση διεκδικητικού μαζικού κινήματος αντίστασης, ρήξης και ανατροπής που θα παλεύει με γνώμονα τα σύγχρονα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα, για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και της νεολαίας, ενάντια στο τοπικό κράτος, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.
Επίσης, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, δηλώθηκε ότι η Δημοτική Κίνηση στηρίζει την Αριστερή Παρέμβαση στη Δυτική Ελλάδα (ΑΡ.ΠΑ.) και έχει την στήριξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (Ε.Ε.Κ).
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΠΑΤΡΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο