(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Συνάντηση στην 6η Υ.Πε

Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων του προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων “Ιπποκράτης” του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών “Αγιος Ανδρέας” μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υποδιοικήτη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρη Κωστακιώτη.

Στην ανακοίνωση μεταξύ αλλων αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε στάση αναμονής καθώς στην περίπτωση που ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα επανέλθουν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 15 Απριλίου πραγματοπιούντα καθημερινές πρωινές στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο κτίριο του Ταχύρρυθμου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μας με τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, τον Κον Κωστακιώτη, για τα ζητήματα που μας είχαν οδηγήσει στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών.

Στη συνάντηση αυτή, που έγινε με αφορμή τις προαναφερόμενες κινητοποιήσεις μας και μάλιστα μετά από πρωτοβουλία του προαναφερόμενου Υποδιοικητή και όχι του Διοικητή που σαφώς όφειλε να την επιδιώξει και να πράξει, συζητήθηκαν:

Κατ΄ αρχήν τα μεγάλα ζητήματα, που ο Διοικητής τα θεωρούσε λυμένα, όπως έλεγε με την πρόσφατη ανακοίνωσή του προς τους πολίτες της περιοχής μας τους οποίους δυστυχώς συνελήφθη να εμπαίζει, όπως:

Α). Η σοβαρή εκκρεμότητα με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, πρόβλημα όντως υπαρκτό και για το οποίο και η 6η Υ.Πε περιμένει τις κινήσεις του Υπουργείου, όπου πέρα από την παρέμβασή της, έχει σταλεί και σχετική επιστολή που εντοπίζει το πρόβλημα και που ανταποκρίνεται πλήρως στις επισημάνσεις μας και τους προβληματισμούς μας.

Β). Η εκκρεμότητα με το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, όπου πήραμε την διαβεβαίωση ότι σήμερα γίνονται προσπάθειες συγκρότησής του και διορισμού του, έτσι ώστε ΑΥΡΙΟ να πάει για ΦΕΚ και το τονίζουμε αυτό ΑΥΡΙΟ να πάει στο ΦΕΚ και όχι τις προηγούμενες ημέρες που έλεγε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Γ). Η εκκρεμότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπου αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο εισηγητής των θεμάτων όπως έλεγε ο Διοικητής, αλλά στην παράτυπη σύνθεσή του όπως λέγαμε εμείς και για το οποίο πήραμε την διαβεβαίωση της σωστής συγκρότησης του αμέσως μετά τον ορισμό του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

Στα ζητήματα του εξοπλισμού, που εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους στο Υπουργείο, όπου πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες από το αποθεματικό, καθώς επίσης και στα ζητήματα της ανάπτυξης του τμήματος της Στεφανιογραφίας και της στελέχωσης των ΤΕΠ, με Ιατρούς και προσωπικό.
Τέλος μπήκαν τα ζητήματα της απαράδεκτης στάσης και προκλητικότατης πρακτικής και συμπεριφοράς του Διοικητή και της Νοσηλευτικής Δνσης (Δντριας και αναπληρώτριάς της), όπου ζητήσαμε την παρέμβασή του, στην κατεύθυνση σαφώς της αντικατάστασής τους και ιδιαιτέρως στα άλυτα προβλήματα, όπως κάποια αυτά έχουν να κάνουν με:

Α). Την ενίσχυση ΑΜΕΣΑ του Χειρουργείου με τραυματιοφορείς, έμπειρο Νοσηλευτικό Προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Β). Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παθολογικής, όπου θα πρέπει να σταματήσει αμέσως το πήγαινε-έλα των αντικαταστάσεων του προσωπικού και όχι μόνον.

Γ). Την έκδοση των σχετικών ημερήσιων αποφάσεων, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις του Νοσηλευτικού κλάδου.

Δ). Την χορήγηση ΑΜΕΣΑ της ειδικής άδειας, όπως αυτή προβλέπεται.

Ε). Την αντιμετώπιση του προβλήματος, της πανελλαδικής πρωτοτυπίας που εφαρμόζεται στο ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ μας ΤΜΗΜΑ.

ΣΤ). Την σύσταση και λειτουργία ΑΜΕΣΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Ζ). και βεβαίως την ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ, τόσο του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ που υπάρχει στο Νοσοκομείο με ευθύνη του Διοικητή, που έχει καρατομήσει παρανόμως προϊσταμένους και για τους οποίους δεν στέλνει στα Δικαστήρια όπου έχουν προσφύγει τα σχετικά έγγραφα, που έχει παραγκωνίσει προϊσταμένους και Εργαζόμενους, όσο και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της προαναφερόμενης Νοσηλευτικής Δνσης.

Μετά απ΄ όλα αυτά, το Δ.Σ του Σωματείου μας, που ομολογουμένως δικαιώθηκε πλήρως για το δίκαιο των αιτημάτων του και τις εκτιμήσεών του, θα κρατήσει μια ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ και εάν και εφ΄ όσον αυτά δεν δρομολογηθούν, ΣΑΦΩΣ θα επανέλθει και μάλιστα με πιο σκληρές κινητοποιήσεις.

Αναμονή λοιπόν………