ΑΧΑΪΑ: Σήμερα, η τελευταία παράσταση του μιούζικαλ “Annie” – Από το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου

Το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου πρωτοπορεί και αποτελεί σημείο αναφοράς στην τοπική μουσική παιδεία επί σειρά ετών, μιας και δεκάδες απόφοιτοί του είναι σήμερα επαγγελματίες μουσικοί και διαπρέπουν ο καθένας στον τομέα του. Αναμενόμενο ήταν να προχωρήσει σε μια θαυμάσια παραγωγή, το μιούζικαλ “Annie” που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” με τη συμμετοχή πάνω από 50 σπουδαστριών και σπουδαστών αλλά και καθηγητών του Ωδείου.

Η Annie είναι ένα κωμικό μιούζικαλ που πρωτοπαίχτηκε στο Broadway το 1977 και στη συνέχεια το 1982 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Έχει αποσπάσει 7 βραβεία Tony και 6 βραβεία κριτικών.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Νέα Υόρκη, 1933 Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η εντεκάχρονη Άννι ζει στο ορφανοτροφείο. Οι μέρες εκεί περνούν μαρτυρικά, και γι΄αυτό φροντίζει η διευθύντρια του ορφανοτροφείου, η τυραννική κυρία Χάνιγκαν. Η Άννι ελπίζει πως κάποια μέρα θα έρθουν οι γονείς της να την πάρουν. Εφόσον αυτό δε συμβαίνει, αποφασίζει να το σκάσει και να ψάξει να τους βρει. Στους δρόμους της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον δισεκατομμυριούχο Όλιβερ Γουόρμπακς και η ζωή της παίρνει άλλη τροπή.

Η πρεμιέρα δόθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου και πραγματικά η παράσταση ενθουσίασε το κοινό με την αρτιότητά της, τόσο σε μουσικό όσο και σε κινησιολογικό επίπεδο, ενώ τελούσε υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Κλάγκου, με τη γενικότερη επιμέλεια να ανήκει στη διευθύντρια του Ωδείου Αγγελική Αργυροπούλου, ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Λέσχη Χορού Dancing Club. Καθημερινά δίνονται παραστάσεις για τα σχολεία της περιοχής και η τελευταία παράσταση δίνεται την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του “Απόλλωνα”. Σημειώνεται πως όλα τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν υπέρ του ΕΚΑΜΕ Αιγίου.