(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: «Μίλησε» το DNA στο Αίγιο – Μητέρα του μωρού, που βρέθηκε σε κάδο, η 33χρονη που νοσηλεύεται στο Ρίο

ΝΕΩΤΕΡΑ

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA ήταν θετικά για την 33χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι πρόκειται για την μητέρα του βρέφους, που βρέθηκε την Πέμπτη νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στο συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα Αιγίου.
Η νεαρή γυναίκα από την αρχή είχε κινήσει τις υποψίες των αρχών, αφού είχε καταφύγει στο νοσοκομείο λόγω αιμορραγίας, επικαλούμενη ότι υπέστη αποβολή, ενώ κατοικεί σε πολύ μικρή απόσταση από τον κάδο όπου βρέθηκε το νεκρό βρέφος.
Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το βρέφος με βάση τις σωματικές του διαστάσεις, ήταν κυοφορίας 34 εβδομάδων (8,5 μηνών) ενώ δεν έφερε κακώσεις.
Πλέον, οι αρχές αναμένουν το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων, από το οποίο θα προσδιορίζεται αν το βρέφος γεννήθηκε νεκρό ή πέθανε εγκαταλειμμένο στον κάδο. Όπως έγραψε πρώτη η «Π», από την νεκροψία νεκροτομή, υπήρξαν αντικρουόμενα στοιχεία, γι΄ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η διενέργεια και ιστολογικών εξετάσεων.
Από τη νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι δεν είχε πάρει την πρώτη του ανάσα, οπότε γεννήθηκε νεκρό, όμως επειδή υπήρξαν κάποια αντικρουόμενα στοιχεία, σαφείς απαντήσεις θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμα.
Από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ακόμα ότι το βρέφος βρισκόταν νεκρό μέσα στον κάδο απορριμάτων, για διάστημα 3-4 ημερών.

Το χρονικό της φρίκης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η 33χρονη γυναίκα εισήχθη με αιμορραγία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά από τοκετό, χωρίς όμως να έχει μαζί της το νεογέννητο.

Το νεογνό βρέθηκε αργότερα νεκρό σε έναν κάδο απορριμμάτων στο Αίγιο από γυναίκα υπάλληλο του Δήμου στον τομέα της Καθαριότητας, η οποία μάλιστα, δεν άντεξε στη θέα που αντίκρισε και λιποθύμησε.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου είχαν ήδη κινητοποιηθεί μετά από μια ανώνυμη καταγγελία και ανακάλυψαν το νεκρό βρέφος στον κάδο που τους υποδείχθηκε.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας και η ενημέρωση από τους γιατρούς του νοσοκομείου ότι μια νεαρή είχε παρουσιάσει αιμορραγία κατόπιν επιπλοκών από τοκετό χωρίς να έχει μαζί της το μωρό, τους οδήγησε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η επίτοκος, που εντοπίστηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό και ομολόγησε ότι εκείνη το πέταξε στα σκουπίδια για να κρύψει τη γέννα, αφού ήταν παιδί εκτός γάμου και φοβόταν τον κοινωνικό της περίγυρο.

Ωστόσο, στη συνέχεια φέρεται να αρνήθηκε ότι γέννησε και πέταξε το παιδί στα σκουπίδια, καθώς μίλησε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ για γυναικολογικά προβλήματα και αποβολή.