Σχέδια να χτιστεί ξύλινος ναός στο προαύλιο της Παναγίας των Παρισίων!

Ξύλινος ναός θα αναλάβει να υποκαταστήσει την Παναγία των Παρισίων για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες αποκατάστασης, δηλαδή περίπου πέντε χρόνια.

Μια προσωρινή ξύλινη κατασκευή που θα λειτουργεί όσο διαρκούν οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων, στη Γαλλία, αναμένεται να τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού πολύ σύντομα.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, ο επικεφαλής αρχιερέας της Παναγίας των Παρισίων Πατρίκ Σοβέτ. «Δεν μπορούμε να πούμε ο Καθεδρικός θα κλείσει για πέντε χρόνια και τέλος» εξηγεί ο επικεφαλής αρχιερέας σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Πέμπτης. «Κάπως έτσι διερωτήθηκα: “Δεν θα μπορούσα να χτίσω έναν προσωρινό καθεδρικό στον προαύλιο χώρο;» συμπληρώνει ο Σοβέτ.

 

 

Ο χώρος αυτός, εξηγεί ο Σοβέτ, θα είναι χώρος υποδοχής, όπου θα βρίσκονται και ιερείς. Επιπλέον, μπορεί να εξυπηρετεί και ως σημείο αναφοράς για τους «περίεργους» και τις ορδές τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Παναγία των Παρισίων.

Όπως είπε ο αρχιερέας το προσωρινό αυτό ξύλινο κτίσμα θα τοποθετηθεί πολύ γρήγορα στο σημείο. Για την ακρίβεια, διευκρίνισε πως θα στηθεί στον προαύλιο χώρο, αμέσως μόλις η διαχείριση του ναού αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στο σημείο, που παραμένει αποκλεισμένο από τις αρχές.

Ο αρχιερέας Σοβέτ συνήθιζε να απευθύνεται στους πιστούς κάθε Κυριακή από το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη, η διαδικασία αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων θα διαρκέσει πέντε χρόνια.

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Μπριζίτ Μακρόν ήταν παρούσα το βράδυ της Τετάρτης σε θρησκευτική τελετή γεμάτη συγκίνηση, στην δεύτερη λαμπρότερη εκκλησία του Παρισιού, την εκκλησία Saint-Sulpice.
«Ο αγαπημένος μας καθεδρικός ναός έχει γονατίσει, αλλά θα ξαναζήσει και θα ανυψωθεί ξανά», είπε στο μήνυμά του ο μητροπολίτης Παρισίων. Στην τελετή η οποία έγινε παραμονές του Πάσχα και κανονικά έπρεπε να τελεστεί στην Παναγία των Παρισίων ήταν παρόντες ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και η περιφερειάρχης Βαλερί Πεκρές.