ΠΑΤΡΑ: Το επίδομα ενοικίου και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμος για τους δικαιούχους

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου ανακοινώνεται ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνδημότες μας, για την υποβολή των δικαιολογητικών σχετικά με το επίδομα ενοικίου που δικαιούνται, θα λειτουργήσει και νέα Υπηρεσία υποδοχής αιτήσεων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Νοτίου (επί της οδού Αιήτου 3) και Ανατολικού τομέα (επί της οδού Εγλυκάδος 98). Ενισχύσαμε επίσης το Κέντρο Κοινότητας με επιπλέον προσωπικό.
Από το Υπουργείο Εργασίας θα λάβουμε κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα για τους επιπλέον υπαλλήλους που διαθέσαμε για το σκοπό αυτό, μέχρι αύριο. Οπότε από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι ως άνω δομές για τις αιτήσεις επιδόματος ενοικίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη υπηρεσία έχουμε συστήσει στις Δ.Ε. Ρίου και Βραχνεΐκων, εκτός από το Κέντρο Κοινότητας στην Ελευθερίου Βενιζέλου και στην Υπηρεσία της Πρόνοιας, στο Νέο Δρόμο, που ήδη λειτουργούσαν και φυσικά συνεχίζουν.
Παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες υποχρεώσεις του ήδη υπηρετούντος (κοινωνικές έρευνες κ.λ.π.), με τους δέκα υπαλλήλους που απασχολούνται σε αυτές τις δομές, κατά το μήνα Μάρτιο 2019 διεκπεραιώσαμε περίπου πέντε χιλιάδες αιτήσεις, για το ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης), το επίδομα ενοικίου, τα προνοιακά επιδόματα που δίνονται μέσω του ΟΠΕΚΑ και τις αιτήσεις για το ΚΕΠΑ. Τα αιτήματα όμως για τον Απρίλιο προβλέπονται τουλάχιστον να είναι διπλάσια, λόγω των καταληκτικών ημερομηνιών, που έχει εξαγγείλει το αρμόδιο υπουργείο, όσον αφορά στο επίδομα ενοικίου και το ΚΕΑ.
Παράλληλα ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης με επιστολή του προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φωτίου έχει ζητήσει την παράταση της ημερομηνίας (από τις 30 Απρίλη όπου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα σχετικά δικαιολογητικά για την αναδρομική από 1/1/19 καταβολή του υπόψη επιδόματος) κατά 2 ή 3 μήνες, δεδομένων των χιλιάδων αιτήσεων που κατατίθενται και της μεγάλης έλλειψης Προσωπικού που ως γνωστό υπάρχει στο Δήμο μας.
Κατανοούμε τις ανησυχίες των συνδημοτών μας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες προκειμένου να μην έχουν προβλήματα ως προς την ικανοποίηση σε ό,τι δικαιούνται, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, χωρίς δηλαδή συνδρομή και βοήθεια από το κράτος και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του.