«Κρύβεται» ο Καμμένος στο νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του


Να αρθεί η βουλευτική του ασυλία ζήτησε ο κ Ανδρέας Λοβέρδος από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει την προσβλητική τακτική των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κρύβονται πίσω από τα ακαταδίωκτο που τους προσφέρει το Σύνταγμα.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προσερχόμενος στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής εξήγησε ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου στην τακτική δικαιοσύνη να αποδείξει την σκευωρία Νοβαρτις που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση εκτός της υπόθεσης Λοβέρδου συζητούνται τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τον κ. Μάριο Σαλμά και την υπόθεση αρθροσκοπήσεων, του κ. Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση και του κ. Αριστείδη Φωκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος για μια ακόμα φορά ζήτησε δια υπομνήματος από τα μέλη της επιτροπής να αποπέμψει την υπόθεσή του, λόγω αναρμοδιότητας καθώς την περίοδο τέλεσης του φερόμενου αδικήματος ήταν υπουργός και άρα πρέπει να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα συζητηθούν αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.