«Bild» για γερμανικές αποζημιώσεις: Οι Έλληνες μας ζητούν 376 δισ. ευρώ

H Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Είναι πλέον επίσημο. Η Βουλή των Ελλήνων διεκδικεί από την Γερμανία αποζημιώσεις για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Το ποσό ανέρχεται στα 376 δισεκατομμύρια ευρώ!», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Βild» σχολιάζοντας την έγκριση του αιτήματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τους Έλληνες βουλευτές.

«Την Τετάρτη το βράδυ, η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών έδωσε το πράσινο φως στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημίωσης “με όλες τις απαραίτητες διπλωματικές και νομικές ενέργειες», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα και προσθέτει:

«Τόσο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα όσο και η συντηρητική αντιπολίτευση, – Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ ενέκριναν το αίτημα».

«Στην προεκλογική του εκστρατεία το 2015, γράφει η γερμανική εφημερίδα, ο Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις . Ωστόσο, η Γερμανία θεωρεί ότι το θέμα έχει διευθετηθεί… Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επανέλαβε ότι όλες οι απαιτήσεις έχουν διευθετηθεί. Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει πριν από την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί νομικά και πολιτικά».