ΠΑΤΡΑ: Η διαιτολόγος Ηρώ Κόττικα υποψήφια με τον Νίκο Παπαδημάτο

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Νίκος Παπαδημάτος με το συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη, Μπορούμε» συσπειρώνει γύρω του δυνάμεις που αποβλέπουν στην αλλαγή νοοτροπιών, οι οποίες εδώ και χρόνια μας γύριζαν στον παρελθόν, και εντάσσει στο ψηφοδέλτιό του νέους υποψηφίους με διάθεση για δουλειά και μακριά από κομματικές ομπρέλες.

Μία νέα σε ηλικία υποψήφια δημοτική σύμβουλος, πολλά υποσχόμενη, είναι η διαιτολόγος Ηρώ Κόττικα, όπου με διάθεση για εργασία και με προθυμία να ασχοληθεί με τα κοινά, συμμετέχει σε αυτήν την εκλογική διαδικασία για να βοηθήσει την πόλη της να βελτιωθεί σε πολλά θέματα, που εδώ και χρόνια βαλτώνει.

Νέα παρουσία, χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και κομματικές εξαρτήσεις, έχει αποδείξει μέσα από τη δουλειά της τη συνέπεια και την αγάπη της για το συνάνθρωπο.

Η ενέργειά της, ο δυναμισμός της και ο ζήλος της για μια καλύτερη Πάτρα αποτελούν την πυξίδα της για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Η ίδια δηλώνει «Χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με πολύ ενωτική διάθεση και πίστη στις δυνατότητές μας· όπως δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην εργασία και στην καθημερινότητά μας, έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε και την πόλη μας να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα και να δοθεί πνοή σε νέες δραστηριότητες.

Συντάσσομαι δίπλα στον κ. Νίκο Παπαδημάτο, έναν άξιο συμπολίτη μας, που έχει χαράξει την δική του προσωπική διαδρομή με περίσσεια σοβαρότητα και ηθική τόσο σαν γιατρός όσο και σαν πολιτικό πρόσωπο».

Η Ηρώ (Σπυριδούλα) Π. Κόττικα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983. Φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο και μετέπειτα στο 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών.

Το 2000 μετακόμισε στην Αγγλία όπου άρχισε τις σπουδές της στην σχολή Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας , αρχικά στο τμήμα Βιοεπιστημών και μετέπειτα στην σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Νόττινγχαμ.

Εκεί είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε τοπικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπου συμμετείχε στην εφαρμοσμένη διαιτολογία τόσο σε κλινικά περιστατικά όσο και στην ευρύτερη κοινωνική περίθαλψη.

Με το πέρας των σπουδών της το 2005 επέστρεψε στην γενέτειρά της, όπου εργάσθηκε για ένα χρόνο ως υπεύθυνη Διαιτολόγος του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Ολύμπιον.

Την ίδια περίοδο, άνοιξε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο το οποίο διατηρεί εδώ και 14 χρόνια στο κέντρο της Πάτρας.

Σε καθημερινή βάση παρέχει επιστημονικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση διατροφολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία και δίνει λύσεις στις διατροφικές διαταραχές που παρουσιάζονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Το επιστημονικό της αντικείμενο δεν αρκείται απλώς σε θέματα αισθητικής φύσεως, αλλά κυρίως σε ζητήματα καίριας σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Έχει συμμετάσχει ως βασική ομιλήτρια σε πολλές ημερίδες υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων, αθλητικών σωματείων (ΕΑΠ, ΝΟΠ, Έσπερος), του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, της Ελληνικής Γηριατρικής Εταιρίας καθώς και διαφόρων σωματείων για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας.

Παράλληλα έχει μιλήσει πολλές φορές εθελοντικά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων. Τέλος, εμφανίζεται συχνά στα τοπικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με διατροφολογικά θέματα.

Είναι κόρη του Νευροχειρούργου Παναγιώτη Κόττικα και της Οδοντιάτρου Βησσαρίας Μπενία, και έχει έναν αδερφό ,τον Κωνσταντίνο, που είναι πολιτικός μηχανικός.