ΠΑΤΡΑ: Γίνε κι εσύ σκηνοθέτης στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους – Έως τις 20 Απριλίου

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκου του πραγματοποιεί στην Πάτρα το ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε και περιμένει τις ταινίες σας. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Αγαπημένοι μας δημιουργοί και φιλοθεάμον κοινό, ήρθε και φέτος η μεγάλη στιγμή για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε !!!! Το 14ο στην σειρά φεστιβάλ!!!!Περιμένουμε τις ταινίες σας!

Φέτος σας περιμένουμε σε νέο χώρο, νέα διεύθυνση και νέα γειτονιά! Η διάθεση μας όμως είναι η ίδια και καλύτερη και η αγάπη μας για τις ταινίες μικρού μήκους αμείωτη!Περιμένουμε τις ταινίες σας όπως κάθε χρόνο για να περάσουμε δύο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες σινεμά!

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους διοργανώνεται από την Ομάδα Ταινιών Μικρού Μήκους του Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε, στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ του Α.Σ.Τ.Ο. Το φεστιβάλ δεν είναι διαγωνιστικό και σκοπός του είναι η προβολή όσο το δυνατόν περισσότερων ταινιών στον χρόνο που διαθέτει.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ταινίες δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε διάρκεια τα 20 min.

Το φεστιβάλ δέχεται μόνο ταινίες μυθοπλασίας .Επίσης γίνονται δεκτές και ταινίες που είναι σε μορφή κινούμενο σχέδιο ή animation φτάνει να πληρούν τους όρους του φεστιβάλ. Δεν είναι δεκτά τα video art, τα ντοκιμαντέρ, τα πειραματικά video και τα διαφημιστικά σποτ.

Σε περίπτωση εικόνων υπερβολικής βίας ή ακατάλληλου υλικού, είναι στην ευχέρεια της Ομάδας Ταινιών Μικρού Μήκους του Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε, η ώρα που θα προβληθεί η ταινία και το εάν θα προβληθεί.

Κάθε σκηνοθέτης μπορεί να αποστείλει μέχρι 2 ταινίες.

Επιτρέπεται η συμμετοχή σε παραγωγές του εξωτερικού, εφόσον έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο υποτιτλισμός τους στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

Το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο θεματικές «Έλληνες Δημιουργοί» και «Δημιουργοί από όλο τον κόσμο». Οι ημερομηνίες υποβολής συμμετοχών διαμορφώνονται ως εξής:

Δημιουργοί από όλο τον κόσμο à 26 Μαρτίου 2019 – 31 Μαρτίου 2019

Έλληνες Δημιουργοί à 26 Μαρτίου 2019 – 20 Απριλίου 2019

Έλληνες δημιουργοί μπορούν να συμμετάσχουν και στην θεματική «Δημιουργοί από όλο τον κόσμο» με τις ανάλογες διαφορές στις ημερομηνίες αποστολής και στον τρόπο αποστολής. Όμως ανάλογα με το πλήθος των ταινιών το φεστιβάλ έχει δικαίωμα να προβάλει την ταινία (εφόσον επιλεγεί) στην θεματική «Έλληνες Δημιουργοί», αλλαγή για την οποία θα ενημερωθούν οι δημιουργοί.

Οι ταινίες γίνονται δεκτές μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Το video σας θα πρέπει να είναι σε μορφή mp4 και σε ανάλυση Full HD 1080p και ήχο STEREO. Aν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε μπορεί να γίνει αποδεκτή και σε ανάλυση 720p. Αν είναι αναγκαίο και μόνο τότε μπορούν να γίνουν δεκτά και video σε κάποια άλλα από τα δημοφιλή format της εποχής μας μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο προβολής του φεστιβάλ. Όποια συμμετοχή δεν έχει τουλάχιστον δυνατότητα να αναπαραχθεί σε HD 720p δεν θα προβληθεί. Ταινίες που έχουν γυριστεί σε μικρότερη ανάλυση και έχουν μετατραπεί εκ των υστέρων σε HD δεν θα γίνονται δεκτές.

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν σε διάρκεια προβολής τη συνολική διάρκεια του φεστιβάλ, υπεύθυνη για την επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν είναι η Ομάδα Ταινιών Μικρού Μήκους του Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε.

Ο Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε, μπορεί να κρατήσει για το αρχείο του συλλόγου τα αντίτυπα των ταινιών που θα προβληθούν, και να χρησιμοποιήσει αυτά ή μέρος αυτών για διαφημιστικούς για το φεστιβάλ σκοπούς ή προβολές και καλλιτεχνικές δράσεις που θα φέρουν τον τίτλο του φεστιβάλ. Τυχόν τέτοιες μεταγενέστερες προβολές και δράσεις θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα μας astopatras.gr.

Ενημερώνουμε τους δημιουργούς ότι το φεστιβάλ και ο ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε δεν θα απαντήσει με προσωπικά μηνύματα σε απορίες των δημιουργών που αφορούν: 1. τους όρους συμμετοχής ή την διαδικασία αποστολής εφόσον η απάντηση βρίσκεται ήδη καταγεγραμμένη στα σχετικά κείμενα. 2. στους λόγους που μία ταινία δεν επιλέχθηκε για προβολή εφόσον ρητά εξηγείται η διαδικασία στους όρους 3 και 8. Με προσωπικό μήνυμα θα ενημερωθούν μόνο οι δημιουργοί των οποίων η ταινία επιλέχθηκε να παιχθεί στο φεστιβάλ.

Το λογότυπο με τις δάφνες (laurel leaves) για την επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Α.Σ.Τ.Ο. για τις αφίσες των ταινιών θα αποσταλούν στους δημιουργούς μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Αποστέλλοντας την ταινία και την αίτηση σας αποδέχεσθε τους παραπάνω όρους συμμετοχής.”