(ΦΩΤΟ)-AXAΪΑ: Κάνει πίσω ο Γαβρόγλου για το ΤΕΙ Αιγίου – Αναζητείται φόρμουλα για παραμονή της «Οπτικής-Οπτομετρίας»

Σε πολύ θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, η συνάντηση δημοτικής αντιπροσωπείας της Αιγιάλειας (με επικεφαλής τον δήμαρχο Θαν. Παναγόπουλο) και των κυβερνητικών βουλευτών της Αχαΐας, με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με σκοπό να αρθεί η πρόθεσή του να καταργήσει το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου, όπως ακριβώς αναφέρεται στο τελικό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την Μ. Πέμπτη.
Αρχικά ο κ. Γαβρόγλου ενέταξε την επιλογή του υπουργείου, στη φιλοσοφία να ξεφύγει η χώρα από μία πρακτική παλαιότερων δεκαετιών, όπου την ακαδημαϊκή μόρφωση καθόρισαν τοπικοί παράγοντες «για να κερδίζουν οι πόλεις τους, σουβλάκια και καφετέριες» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ωστόσο έβαλε ανάμεσα στα αίτια απάλειψης του επίμαχου τμήματος, τις αδυναμίες του σε καθηγητές, μέλη ΔΕΠ αλλά και στον μικρό αριθμό φοιτησάντων (66).

Τελικά -κι ενώ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού και με την αν. υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου- αφέθηκε ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγή των δεδομένων, μέσα στις επόμενες ημέρες, με πολιτική πράξη που θα εντάσει την «Οπτική-Οπτομετρία» στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση (ως κατεύθυνση) με παραμονή της έδρας στο Αίγιο.
Παράλληλα, ο υπουργός υποσχέθηκε να καταστήσει το ΤΕΙ Αιγίου Διοικητικό Κέντρο των Προγραμμάτων Διετούς Φοίτησης (μεταλυκειακής εκπαίδευσης), που θ’ ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, με γεωγραφική κάλυψη όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Ανοιχτό άφησε επίσης, στο απώτερο μέλλον, την εξέταση ίδρυσης και νέου τμήματος, πιθανά ταυτισμένο με τον πρωτογενή τομέα και γειτονικά τμήματα σε Μεσολόγγι και Αμαλιάδα.