ΑΧΑΪΑ: Στο Ρίο, σήμερα, ο ο Γ.Γ Μεταφορών Θάνος Βούρδας για την υπογειοποίηση του τρένου – Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο Κιάτο – Αίγιο

Στο Ρίο και τα γραφεία της Εταιρείας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος θα βρεθεί αυτή την Τετάρτη 17 του μηνός ο γ.γ. Μεταφορών και Επικοινωνιών Θάνος Βούρδας προκειμένου να συζητήσει για τα προβλήματα που σχετίζονται με την έλευση του τρένου στην Πάτρα και τις εργασίες στην ευρύτερη περιοχή, απο τον Αγιο Βασίλειο μέχρι και τον Καστελόκαμπο.

Η ενημέρωση για τις μελέτες και τα σχέδια θα γίνει από αρμοδίους της ΕΡΓΟΣΕ ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της διατήρησης του παλαιού λιθόκτιστου διατηρρητέου κτιρίου (σταθμός) του ΟΣΕ στο Ρίο αλλά και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο κ. Βούρδας,θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση το απόγευμα ώρα 6:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου στην Αγ. Γεωργίου, για τη Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο-Ρίου. Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τις εργασίες κατασκευής αλλά και λειτουργίας του τμήματος από τον Ψαθόπυργο έως το Ρίο, τη μελέτη του υπολοίπου τμήματος από το Ρίο μέχρι τον Αγ. Διονύσιο και την παράλληλη λειτουργία του υφιστάμενου Προαστιακού.Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή Κιάτο – Αίγιο.

Στο νέο τμήμα θα λειτουργήσουν 3 νέοι Σιδηροδρομικοί σταθμοί: Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο και 6 στάσεις: Διμηνιο, Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοπτό, Ελίκη. Η ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύσσεται θα είναι 200χλμ/ώρα στο τμήμα Κιάτο-Λυκοποριά και 150χλμ/ώρα στο τμήμα Λυκοποριά-Αίγιο.