Ο Λυσάνδρου νέος πρόεδρος της Super League

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι ο νέος πρόεδρος της Super League, όπως προέκυψε πριν από λίγο από το συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ επικράτησε με ψήφους 8-6 του έτερου υποψηφίου, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση. Σε μια ψηφοφορία με μεγάλη ένταση, αλλά και ενδιαφέρον.

Υπέρ της ανάδειξης του Λυσάνδρου στη θέση του προέδρου της Λίγκας, ψήφισε μεταξύ άλλων και ο Ολυμπιακός. Αναλυτικά, υπέρ του εκπροσώπου της Ενωσης ψήφισαν οι εξής ομάδας: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Λαμία, Άρης, Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ.

Αντίθετα, στο μπλοκ που στήριξε την υποψηφιότητα του ΠΑΟΚ συντάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Λάρισα και Ξάνθη. Ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Λίγκα, ψήφισαν «λευκό».

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι από τη διαδικασία δήλωσε «απών» ο Αστέρας Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ομάδας από την Αρκαδία, έδωσε το παρών στη συνεδρίαση. Οι Αρκάδες ζήτησαν αναβολή της ψηφοφορίας για άλλη ημέρα, αλλά από τη στιγμή που το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, αποφάσισαν να απέχουν από αυτήν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η θητεία του Μηνά Λυσάνδρου -13ος πρόεδρος από ιδρύσεως της Super League- έχει ισχύει έως το καλοκαίρι του 2020, με τον ίδιο να έχει μπροστά του σημαντικά θέμα, τα οποία πρέπει να χειριστεί άμεσα και να λύσει.

Το πρώτο αφορά στην άμεση έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League. Μια καραμπινάτη παρανομία, για την οποία ο Ολυμπιακός έχει πάρει θέση εδώ και καιρό, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους.

Το δεύτερο θέμα αφορά στην επερχόμενη αναδιάρθρωση και την υλοποίησή της. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος που έφερε στη Λίγκα σχέδιο για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες και ενδιάμεσο έξτρα γύρο, χωρίς πλέι οφ.