Συναντήσεις Φώφης με “κορυφαίους” για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο

Έντονο παρασκήνιο επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη για την εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, το προσεχές Σάββατο, ενός Πολιτικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από 21 εκλεγμένα μέλη και δυο εξ οφίτσιο: Τον Γραμματέα του κόμματος  και τον Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ θα προεδρεύει η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει προγραμματίσει συναντήσεις μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να μην υπάρξουν μάχες μηχανισμών και να επικρατήσει η εικόνα της ενότητας, αλλά και προκειμένου να πριμοδοτηθούν και να εκλεγούν στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο στελέχη από τους «συμμάχους», όπως π.χ. ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης –από το ΚΙΔΗΣΟ προωθούνται οι Φίλιππος Σαχινίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ούτως ή άλλως η Φώφη Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη ελέγχουν σχεδόν το όλον της Κεντρικής Επιτροπής: Στα 280 περίπου μέλη, αναφορά στη Φώφη έχουν 140 μέλη (συν όσα προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι), στον Νίκο Ανδρουλάκη περίπου 100, ενώ σε ΚΙΔΗΣΟ και «συμμάχους» της Φώφης περίπου 30. Υπ’ αυτή την έννοια ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συνάντηση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ και του ευρωβουλευτή του κόμματος. Σήμερα τις σχετικές συζητήσεις κάνουν εκ μέρους των δυο ο Μανόλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Προέδρου του κόμματος και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, εκ των στενότερων συνεργατών του Ν. Ανδρουλάκη.

Ενδιαφέρον έχει αν θα συμμετάσχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος κορυφαία στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οπότε και θα συμμετάσχει και ο Ν. Ανδρουλάκης, ενώ ο Γ. Παπανδρέου δεν φέρεται διατεθειμένος να θέσει υποψηφιότητα, καθώς επιθυμεί να έχει λυμένα τα χέρια του. Αντιθέτως, θα είναι υποψήφιος, υποστηριζόμενος και από την ηγεσία ο Γιώργος Καμίνης.