(Bίντεο)- Επεισόδιο – «σαπουνόπερα» με κλάματα, κατηγορίες, φαγητό για… δηλητηρίαση και οικειοθελή αποχώρηση!

Επεισόδιο που θύμισε τις… «παλιές καλές εποχές» ριάλιτι που είχαμε δει στο πρώτο Survivor, ήταν το χθεσινό στο MasterChef. Το.. σενάριο, που ξεπέρασε και την καλύτερη σαπουνόπερα, εκτυλίχθηκε γύρω από την αποχώρηση της Παρασκευής, για την οποία ήταν ήδη υποψήφιος ο αρχηγός της ηττημένης ομάδας Σταμάτης.

Ο Σταμάτης είχε αυτοπροταθεί για την θέση αυτή, θέλοντας να αναλάβει τις ευθύνες του για την ήττα και αποφεύγοντας να υποδείξει άλλον συμπαίκτη του για την θέση αυτή.

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των άλλων δύο υποψηφίων προς αποχώρηση όμως έγινε ο πρώτος… χαμός, καθώς οι συμπαίκτες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Ακόμα και ο φιλήσυχος Ζαχίρ, απασφάλισε, λέγοντας πως από τότε που οι έγκλειστοι παίκτες του MasterChef έμαθαν τι λέει ο κόσμος γι’ αυτούς, ποιους συμπαθεί και ποιους αντιπαθεί, άλλαξαν συμπεριφορά προς το πρόσωπό του και άρχισαν να τον… προσεγγίζουν!

 

Τελικά ο πρώτος συνυποψήφιος προς αποχώρηση του Σταμάτη ήταν ο Πάνος, υπαρχηγός της ομάδας, ενώ ο ίδιος ο Σταμάτης ως αρχηγός έπρεπε να υποδείξει τον τρίτο, καθώς υπήρξε ισοψηφία. Εκπλήσσοντας τους πάντες, ο Σταμάτης έστειλε στον τάκο την Σπυριδούλα, μια από τις πιο έντονες προσωπικότητες του φετινού παιχνιδιού, που έχει ξεσηκώσει τους τηλεθεατές, προκαλώντας κυρίως αρνητικά σχόλια. Εκείνο που προκάλεσε όμως γενική απορία ήταν γιατί ο Σταμάτης επέλεξε να δώσει ως υποψήφια μια «κολλητή» του και ομολογουμένως δυνατή παίκτρια και όχι ας πούμε την Εύα, που θα ήταν πιο εύκολος αντίπαλος για εκείνον.

Η ψηφοφορία προκάλεσε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα από την Σπυριδούλα, που κλαίγοντας με λυγμούς μίλησε μεταξύ άλλων για τα προσωπικά της προβλήματα και για το πόσο πολύ θέλει να μείνει στο παιχνίδι και να νικήσει…

 

 

Ο Σταμάτης όμως δεν είχε τελειώσει με τις εκπλήξεις. Όπως είδαν οι τηλεθεατές όταν οι κριτές δοκίμαζαν τα πιάτα των διαγωνιζομένων – χωρίς να έχουν παρακολουθήσει το μαγείρεμα, ώστε να ξέρουν περίπου ποιος έκανε τι και ποιες αδυναμίες είχε. Είδαμε λοιπόν αρκετές αδυναμίες στα πιάτα του Πάνου και της Σπυριδούλας, όταν όμως εμφανίστηκε το πιάτο του Σταμάτη είδαμε «μια μαγειρική τραγωδία», όπως είπε ο κριτής σεφ Πάνος Ιωαννίδης. Καμμένα κουνουπίδια, μανιτάρια που έλειπαν εντελώς και οι υπόλοιπες παρασκευές, ένα χάλι…

Όπως σε εκείνο το σημείο αποκάλυψε η παραγωγή στους τηλεθεατές, ο Σταμάτης είχε αποφασίσει να κάνει τραγικά λάθη, ώστε να βεβαιώσει πως θα ήταν εκείνος που θα αποχωρούσε. Οι κριτές αρνήθηκαν να βαθμολογήσουν το πιάτο του, περιμένοντας εξηγήσεις από τον ίδιο γι’ αυτό που τους παρουσίασε και το οποίο δεν τρωγόταν – οι κριτές αναγκάστηκαν να φτύσουν, όποια μπουκιά έβαλαν στο στόμα τους!

 

Τότε ο Σταμάτης Κωβαίος αποκάλυψε ότι επέλεξε να αποχωρήσει με αυτό τον τρόπο, καθώς δεν άντεξε άλλο την πίεση και την αδικία κάποιοι να επιβιώνουν στο παιχνίδι, με το να κρύβονται μην κάνοντας τίποτα πίσω από άλλους που κάνουν τα πάντα.

Οι συμπαίκτες του πάντως δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη, καθώς πίσω στο σπίτι ο Μανώλης ήταν ξεκάθαρος: «Ο Σταμάτης έφυγε για να σώσει την πάρτη του»!