Δολοφονία Μακρή: Είχε συγκρουστεί με αλβανούς ποινικούς

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στη Βούλα. Ο επιχειρηματίας φαίνεται πως είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά, παρά το γεγονός ότι  τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στην οικογένειά του.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην σύζυγό του Βικτώρια Καρύδα και τα δυο τους παιδιά. Είχε έρθει σε σύγκρουση με Αλβανούς ποινικούς, όταν του έκλεψαν το αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες της Βικτώριας Καρύδα.  Πλήρωσε λύτρα 10.000 ευρώ για να το επιστρέψουν. Η σύζυγος αισθάνεται ανακούφιση μετά τη σύλληψη του Βούλγαρου εκτελεστή.

«Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την ελληνική Αστυνομία για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ευσυνειδησίας που επέδειξε και οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος και τη σύλληψη του δολοφόνου του αείμνηστου Γιάννη. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη για τον εντοπισμό του συναυτουργού και του ηθικού αυτουργού και θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους δράστες αυτού του αποτρόπαιου και στυγερού εγκλήματος.

Και αν ο Γιάννης Μακρής ήθελε να αφιερωθεί στην οικογένειά του που υπεραγαπούσε, δεν ήταν μόνο το κύκλωμα των Αλβανών με το οποίο είχε ανοιχτούς λογαριασμούς. Προσπάθησε να κάνει δουλειές στη Μύκονο με την εταιρεία καθαρισμών που είχε. Το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει εχθρούς.

«Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, για παράδειγμα ασφάλεια και καθαριότητα σε δήμους και νοσοκομεία, σε δήμους και άλλα τέτοια. Το καλοκαίρι του 2018 είχε πάει στη Μύκονο να συζητήσει για μια δουλειά χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες» είπε ο πατέρας του.

Ο Αυστραλός και η έκρηξη

Το τρίτο μέτωπο που είχε  ο Γιάννης Μακρής ήταν με τον Αυστραλό, στο αυτοκίνητο του οποίου είχε εκραγεί βόμβα σε πάρκινγκ, την 1η Μαρτίου. Λίγες εβδομάδες πριν δολοφονηθεί, είχε έντονο διαπληκτισμό με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

«Στην Αυστραλία είχε τσακωθεί με κάποιον Λιβανέζο που τον είχαν κατηγορήσει ότι τους είχε φάει πολλά λεφτά. Πριν κάποια χρόνια είχε βρεθεί με ένα μέλος της οικογένειας των Λιβανέζων σε ένα μαγαζί στη Μύκονο και είχαν μαλώσει στα λόγια, αλλά τους χώρισαν και κάποιοι που δούλευαν στο μαγαζί».

Ο Γιάννης Μακρής γνώριζε ότι  τον παρακολουθούν.  Όπως  αναφέρει η εφημερίδα το ΒΗΜΑ,   ένας μάρτυρας  κατέθεσε στην αστυνομία πως λίγες ώρες πριν τη δολοφονία ήταν μαζί σε μπαρ των νοτίων προαστίων. Ο 46χρονος είχε εκφράσει την ανησυχία του και μάλιστα  είχε υποδείξει δύο άτομα που πιθανολογούσε ότι τον παρακολουθούσαν.

Πηγή: Star