Βροχές, καταιγίδες και σκόνη στο «μενού» του καιρού – Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα – Ο καιρός αύριο


Τοπικές βροχές αναμένονται για σήμερα Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωινές στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας.  Βαθμιαία επικράτηση νότιων ανεμών απογευματινές τα δυτικά, τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Αττική 

καιρός: αρχικά αίθριος. Απογευματινές το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και απογευματινές το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και απογευματινές το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και απογευματινές το απογευματινές στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.  Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και απογευματινές το απογευματινές τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βρόχων τις βραδινές ώρες .  Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βραδύ σε νότιους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες.  Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Παρασκευή 12-04-2019

καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του  ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά  σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τη νύχτα τοπικά ισχυρές.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά  7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.