Τέλος στους Δήμους-φτωχούς συγγενείς

Στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και την στήριξη της οικονομικής της αυτοτέλειας αναφέρθηκε η πολιτευτής Αχαΐας του κόμματος Αθηνά Τραχήλη, σε δηλώσεις της το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα.
Η κ. Τραχήλη υπενθύμισε ότι, ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ρητά δεσμευτεί υπέρ της θεσμικής ενδυνάμωσης του πλαισίου λειτουργίας των Δήμων. «Θέλω να θυμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πιο ευθύ και κατηγορηματικό τρόπο, έχει αναγγείλει την εκχώρηση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους ώστε με τον τρόπο αυτό οι δημοτικές αρχές να πάψουν να είναι οι φτωχοί συγγενείς του κεντρικού κράτους και να έχουν πόρους διαθέσιμους και διασφαλισμένους για την άσκηση της πολιτικής τους» σημείωσε.
Επιπλέον η κ. Τραχήλη επεσήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που βρίσκεται πλησιέστερα στους πολίτες και στις ανάγκες τους, θα εξοπλιστεί με νέες αρμοδιότητες, κάτι που θα υπηρετήσει τον στόχο της πραγματικής αποκέντρωσης, αναδεικνύοντας την δυναμική των τοπικών κοινωνιών. Ακόμα, όπως πρόσθεσε, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για ένα κεντρικό κράτος λιτό και αποτελεσματικό που θα ξοδεύει λιγότερα και θα προσφέρει περισσότερα.
«Σήμερα έχουμε επιστρέψει στην λογική του κομματικού κράτους όπου από το υστέρημα του Έλληνα πολίτη πολλαπλασιάζονται οι μετακλητοί υπάλληλοι των Υπουργείων και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των κρατικών φορέων και οργανισμών. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η πελατειακή αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβαρύνει κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ το μισθολογικό κόστος της Γενικής Κυβέρνησης την τελευταία τετραετία», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.