Συνεδριάζει σήμερα ο Άρειος Πάγος για την ανανέωση ή μη της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη

Συνεδριάζει σήμερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για το αν θα ανανεωθεί η θητεία της ή αν θα επιλεγεί άλλος εισαγγελικός λειτουργός.

Εκτός από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και τον Πρόεδρο του ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλειο Πέππα, στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιομετέχουν συνολικά έντεκα ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς.

Η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη λήγει μετά από δύο χρόνια και η ίδια έχει εκφράσει θετική γνώμη για την ανανέωση της θητείας της.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχουν επίσης θέσει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ευστάθιος Βεργώνης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ελένη Τουλουπάκη διαδέχθηκε την Ελένη Ράικου στο πόστο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς μετά την παραίτηση Ράικου, η οποία είχε καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της από κυβερνητικούς παράγοντες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον επιπρόσθετα γιατί οι εξελίξεις για την υπόθεση της Novartis, είναι ανοικτές.

Πιο συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα αναμένονται κι άλλες αρχειοθετήσεις για τους πολιτικούς, συνολικά πέντε, για τους οποίους η έρευνα έχει μείνει προς το παρόν ανοικτή.