Στο Πεδίον του Άρεως οι ντελιβεράδες – Θα κάνουν μοτοπορεία στο υπ. Εργασίας

Στο Πεδίον του Άρεως έχουν συγκεντρωθεί εδώ και λίγη ώρα οι ντελιβεράδες που σήμερα απεργούν στο πλαίσιο κινητοποίησης της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων.

Οι εποχούμενοι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια μοτοπορεία με τελικό προορισμό το υπουργείο Εργασίας.

Με σύνθημα «μην παραγγείλεις, φτιάξε μακαρονάδα» ντελίβερι, διανομείς και κούριερ καλούν το ελληνικό κοινό να μην παραγγείλει σήμερα φαγητό, καφέ κ.λπ και να στηρίξει τον αγώνα τους.

deliver-new3
deliver-new2

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, διεκδικεί εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και, τέλος, ενιαία ειδικότητα. Όπως επισημαίνει, η παροχή εταιρικού δικύκλου θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη και όχι να είναι αίτηµα, ενώ ο εργοδότης πρέπει να έχει την υποχρέωση να το συντηρεί µε βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και µε βιβλίο συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, απαιτείται η παροχή από τον εργοδότη των μέσων ατομικής προστασίας, όπως είναι το κράνος, το µπουφάν µηχανής, το παντελόνι µηχανής, τα γάντια, οι µπότες µηχανής και τα αδιάβροχα µε ανακλαστήρες, καθώς η χορήγηση αυτών θα μειώσει τους θανάτους και τους τραυµατισµούς.

advertisement