Ο Κουρουμπλής «εξαφάνισε» τις αναρτήσεις του με τον Αμβρόσιο μετά την κατσάδα απ’ τον Σκουρλέτη

Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, μία επιλογή η οποία προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να έρθει η επίπληξή του από την ηγεσία του κόμματος. Λίγο μετά την «κατσάδα» ο κ.Κουρουμπλής κατέβασε τις επίμαχες αναρτήσεις.

Οι φωτογραφίες του υποψηφίου Ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων εξόργισαν κόμμα και στελέχη, αφού ο Αμβρόσιος αφενός έχει επιτεθεί προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου εκφράζει ακραίες ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε με τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνησή του. Στον κ.Κουρουμπλή καταλογίζεται ότι ψαρεύει ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς, αφού ο μητροπολίτης Καλαβρύτων θεωρείται ως κατ εξοχήν εκφραστής ακραίων θέσεων. Ο κ.Κουρουμπλής φέρεται ειπών στον Πάνο Σκουρλέτη ότι η συνάντησή του με τον μητροπολίτη δεν ήταν προγραμματισμένη, για να εισπράξει την απάντηση ότι ακόμη κι αν είναι πράγματι έτσι, τότε γιατί ο κ.Κουρουμπλής έσπευσε να αναρτήσει φωτογραφίες και να κάνει και αντίστοιχα tweets από την «μη προγραμματισμένη» συνάντηση.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιος», έγραψε ο κ.Κουρουμπλής και συνόδευσε την ανάρτηση με φωτογραφίες από τη συνάντηση, προσθέτοντας σε ανάρτηση που ακολούθησ -και στη συνέχεια «εξαφανίσθηκε» ότι βραβεύθηκε από τον κ.Αμβρόσιο.

kouroumplis
Η ανάρτηση του κ.Κουρουμπλή στο twitter που προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου, πριν την «κατεβάσει» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

Μετά την κατσάδα, πάντως, ο κ.Κουρουμπλής έσπευσε να κατεβάσει από το twitter τις επίμαχες αναρτήσεις, πλην μιας που αναφέρει για τη συζήτηση που είχε με τον μητροπολίτη και τη δική του συμβολή στη στήριξη ιδρυμάτων: