Γεροβασίλη για επιχείρηση στα Εξάρχεια: Προετοιμαζόταν από μήνες

«Η Αστυνομία δρα μεθοδικά και διασφαλίζει το αποτέλεσμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία ενεργεί στα Εξάρχεια.

Η Αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια» αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη.

«Είναι ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είναι αντιπερισπασμός σε αυτό που έγινε από το Λιμενικό. Προετοιμαζόταν από μήνες» αναφέρει

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό 24/7 με αφορμή την σημερινή μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε δύο καταλήψεις και σε ένα ξεχωριστό σπίτι στα Εξάρχεια, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κάποιος δεν θέλει να υπάρχει θετική είδηση».

«Υπήρχε προετοιμασία πριν από την επέμβαση η οποία δεν ήταν ημερών, είναι μεγαλύτερου διαστήματος και η Ελληνική Αστυνομία δρα όταν διασφαλίζεται και το αποτέλεσμα.

Σε ερώτηση αν η επιχείρηση ήταν κίνηση αντιπερισπασμού γι’ αυτό το επεισόδιο με τους λιμενικούς, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτό είναι ανόητο με την έννοια ότι είναι κάτι το οποίο οργανώθηκε παρακολουθείται από μήνες».

Είπε επίσης ότι στις καταλήψεις δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, αλλά στην έρευνα στο ξεχωριστό σπίτι βρέθηκες σημαντική ποσότητα μοιρασμένη σε φακελάκια έτοιμα να βγουν στην κυκλοφορία.

Σε ερώτηση αν πίσω από τις καταλήψεις ή μέσα σε αυτές μπορεί να βρίσκονται και κυκλώματα ναρκωτικών, ή αν οι «μπαχαλάκηδες» συνδέονται με τέτοια κυκλώματα, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν αποκλείεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε κατάληψη είναι το ίδιο […] Η εγκληματικότητα έχει πλοκάμια. Στο πίσω μέρος μπορεί να διασυνδέονται και τέτοια ζητήματα».

Σε άλλη ερώτηση για σχόλιο της αντιπολίτευσης ότι είναι προεκλογική η είσοδος στα Εξάρχεια για να πείσει η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει άβατο, η υπουργός απάντησε: «Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, μας λένε “γιατί δεν γίνεται, την αστυνομία κάποιοι δεν την αφήνουν” ή “δεν θέλει να κάνει τη δουλειά της”. Όταν γίνεται ψάχνουμε τρόπο να υποβαθμίσουμε το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές πως κάποιος δεν θέλει να υπάρχει θετική είδηση».

Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε ότι «η Αστυνομία ενεργεί και συνεχώς ενεργεί όπου χρειάζεται και βεβαίως και σε Εξάρχεια, Ασπρόπυργο, Μενίδι, περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα, ή στο Πάντειο» και συμπλήρωσε:

«Τα ζητήματα αυτά δεν είναι μόνο στο Πάντειο, δεν είναι στο Μενίδι. Υπάρχουν και άλλα σημεία. Η Ελληνική Αστυνομία εκεί όπου μπορεί, στοχεύει και φέρνει τα αποτελέσματα. Αν υπάρχουν αστοχίες ή ανταποκρίνεται στις τόσο μεγάλες ανάγκες; Συχνά όχι. Ωστόσο είναι μια διαρκής μάχη, η μάχη με το έγκλημα και την παραβατικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν ξεκίνησε τώρα ξαφνικά αλλά και τίποτα δεν σταματάει εδώ. Σας θυμίζω και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια, π.χ. εξαρθρώσεις μεγάλων εγκληματικών ομάδων και στα Εξάρχεια και στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας».

Σε μια τελευταία ερώτηση, αν θα συνεχιστούν επιχειρήσεις σε καταλήψεις η υπουργός δήλωσε: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω για τα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας».