(Φωτο-Βίντεο)-Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι διέλυσαν τη συγκέντρωση των κατοίκων

Κουκουλοφόροι διέλυσαν τη συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων που διαμαρτύρονταν για την
κατάσταση βίας και ανομίας που επικρατεί στην περιοχή.

Η συγκέντρωση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία μάλιστα του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όταν ομάδα περίπου δεκαπέντε κουκουλοφόρων που εμφανίσθηκαν από τα στενά των Εξαρχείων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν νεράντζια στο πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν οι συγκεντρωμένοι να αποχωρήσουν.

 

Την ίδια ώρα, είχαν ξεσπάσει επεισόδια με μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμο στην Πατησίων, όπου ομάδα περίπου αντιεξουσιαστών έκαναν αντισυγκέντρωση, με αφορμή τόσο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των επαγγελματιών, όσο και της πρωινής επιχείρησης – σκούπα της ΕΛΑΣ.

Οι διαμαρτυρόμενοι στα Εξάρχεια,  απέκλεισαν συμβολικά την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.

Όπως έχουν αναφέρει στο κάλεσμά τους, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής οδηγούνται σε μαζική αντίδραση για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια για την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην υποβαθμισμένη γειτονιά και καταγγέλλουν την «σκανδαλώδη αδιαφορία της πολιτείας» για την «αφόρητη καθημερινότητά» τους.

«Από το πρωί που ερχόμαστε στο γραφείο μας δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Έχει διαλυθεί η πολυκατοικία μας τρεις φορές(…) Τα βράδια, υπάρχουν πολλές γυναίκες στα γραφεία, που φεύγουν δυο-δυο, τρεις-τρεις τρομοκρατημένες», δηλώνει κάτοικος των Εξαρχείων.

 

 

 

 

 

«Τα Εξάρχεια καταστρέφονται…. Η Πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει. Η κατάσταση στην περιοχή  μας είναι χειρότερη από ποτέ. Ζητάμε το αυτονόητο για εμάς και τα παιδιά μας. Μία περιοχή, όπως όλες  οι άλλες της Αθήνας. Μία  περιοχή που θα  μπορούμε να ζούμε ειρηνικά, χωρίς βία, εγκληματικότητα και ναρκωτικά», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα των  κατοίκων.

exarcheia_psifisma

 

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση:

 

exarcheia_theodwrakis

 

IMG_6266

 

IMG_6267

 

IMG_6240_2

 

IMG_6243

 

IMG_6251

 

IMG_6252