Φήμες για στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σουδάν

Οι διοργανωτές του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου του Σουδάν Όμαρ ελ Μπασίρ κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους του Χαρτούμ να μεταβούν μπροστά στο κτίριο του επιτελείου του στρατού λίγη ώρα αφού τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο στρατός «θα κάνει σύντομα μια σημαντική αναγγελία».

«Καλούμε τον λαό μας από όλη την πρωτεύουσα, το Χαρτούμ, και τη γύρω περιοχή να μεταβεί αμέσως στο σημείο των συγκεντρώσεων και να μην αποχωρήσει πριν την δημοσιοποίηση της επόμενης ανακοίνωσής μας», ανέφερε η Ένωση Σουδανών Επαγγελματιών.

Χιλιάδες διαδηλωτές είναι ήδη συγκεντρωμένοι για έκτη συνεχόμενη ημέρα έξω από το κτίριο του επιτελείου του στρατού στο Χαρτούμ ια να ενωθούν με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που πραγματοποιούν εκεί καθιστική διαμαρτυρία για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

«Το καθεστώς έπεσε, το καθεστώς έπεσε», τραγουδούν οι διαδηλωτές.

Στο μεταξύ αυξάνεται η φημολογία περί πραξικοπήματος εναντίον του Μπασίρ μετά και την ανακοίνωση του στρατού ότι «πρόκειται να κάνει σύντομα μια σημαντική αναγγελία».

«Να είστε έτοιμοι», ανέφερε η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ τηλεόραση και ραδιόφωνο μεταδίδουν μόνο πατριωτικά τραγούδια, υπενθυμίζοντας στους γηραιότερους Σουδανούς τον τρόπο που εξελίχθηκαν στρατιωτικά πραξικοπήματα στη χώρα στο παρελθόν.