ΠΑΤΡΑ: Στις κάλπες σήμερα οι Φοιτητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ – Υποτονικό το κλίμα παρά το προεκλογικό σκηνικό της χώρας

Οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπως και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια θα διεξαχθούν σήμερα Τετάρτη 10/4/2019.

Οι φοιτητικές εκλογές γίνονται στο πρώην Πολυκλαδικό Σχολείο Πατρών (Κανακάρη 58).

Η διαδικασία ξεκινάει στις 8.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 20.00 το βράδυ. Τι πρέπει να έχω μαζί μου Για μπορέσει να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια στις Φοιτητικές Εκλογές 2019 πρέπει να έχει μαζί του και να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή πάσο ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βεβαίωση σπουδών.

Άλλες χρονιές η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα απασχολούσε τα ΜΜΕ μέρες πριν.

Φέτος, παρά το γεγονός ότι το Μάιο θα στηθούν «κάλπες» για το ευρωκοινοβούλιο, τους δήμους και τις περιφέρειες ουδείς δεν κατάλαβε ότι σήμερα 10 Απριλίου διεξάγονται εκλογές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα Συμβούλια των σχολών.

Το κλίμα είναι πιο υποτονικό από ποτέ με την βασική διαμάχη μεταξύ των παρατάξεων να εστιάζεται στα αποτελέσματα που θα εκδοθούν. Και αυτό, διότι, ούτε και φέτος θα υπάρξουν κοινά αποτελέσματα.

Κατά τα λοιπά, ουδείς στα αμφιθέατρα αμφισβητεί ότι και φέτος πρώτη δύναμη θα αναδειχθεί η ΔΑΠ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται αν θα παραμείνουν καθηλωμένα τα ποσοστά της παράταξης που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ (BLOCO), αν θα ενισχυθεί η Πανσπουδαστική που έχει δυναμική και υψηλά ποσοστά τα τελευταία χρόνια, και εάν ένα ακόμη κομμάτι των φοιτητών θα προστεθεί στην παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΕΑΑΚ) η οποία εντυπωσιάζει με τα ποσοστά που λαμβάνει ακόμη και σε μεγάλα πανεπιστήμια και σχολές.